Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sindicatul piloţilor, APEL către premierul Tudose în scandalul TAROM

piloti avion

În contextul scandalului de la TAROM, Sindicatul Piloților de Linie din România face un apel către premierului Mihai Tudose, de susținere a directorului TAROM, Eugen Davidoiu. Ei susţin că schimbarea managerului şi a întregii sale echipe nu este oportună. "Actualul management a reușit să găsească soluții de menținere în piața extrem de concurențială, ba chiar de dezvoltare pentru compania TAROM, fără a apela la consultanți externi plătiți cu sume exorbitante în trecut", se arată în scrisoarea trimisă premierului Tudose.

Iată documentul trimis de SPLR către premierul Mihai Tudose:

"Stimate Domnule Prim Ministru,

În contextul recentelor informații vehiculate în spațiul public despre TAROM, și al discuțiilor despre necesitatea relansării companiei printr-o strategie managerială consistentă și coerentă, SPLR, care are în componența sa peste 90% din piloții companiei, ține să facă următoarele precizări:

Compania TAROM nu a primit și nu primeste ajutor de stat, ceea ce înseamnă că din bugetul de stat nu se virează nici un leu către TAROM.

Compania TAROM nu are nici o datorie către terți, bugetul de stat și bugetul asigurărilor sociale.

Din discuțiile cu noua echipă managerială au rezultat câteva măsuri foarte importante care, dacă sunt menținute ne dau speranța că o parte, macar, din probleme iși vor găsi soluții pe termen lung sau chiar definitive.

Sindicatul Piloților de Linie din România a găsit în actuala echipă de management un partener de dialog onest și deschis atât în rezolvarea problemelor privind  stoparea plecărilor piloților din companie către alți operatori aerieni cât și în privința perspectivelor de dezvoltare pe termen scurt și mediu a operatorului aerian.

Actualul management a reușit să găsească soluții de menținere în piața extrem de concurențială, ba chiar de dezvoltare pentru compania TAROM, fără a apela la consultanți externi plătiți cu sume exorbitante în trecut. Trebuie, însa, să fim realiști: unele din nerealizările constatate azi sunt consecințe ale unor măsuri luate de conduceri trecute ale companiei și care abia acum iși arată ineficiența. De asemenea, nu ne putem aștepta la minuni, peste noapte, ci trebuie să gândim împreuna soluții pentru rezolvarea pe rând a problemelor în ordinea mărimii și importanței lor pentru relansarea companiei.

Este in curs de desfășurare evaluarea fiecărei direcții și departament în scopul identificării celor care prin activitatea lor au adus prejudicii companiei, și sesizarea instituțiilor competente pentru tragerea la răspundere a celor dovediți.

Considerăm că evaluarea rezultatelor echipei de management trebuie făcută la cel puțin 6 luni DE LA IMPLEMENTAREA COMPLETA a programului de dezvoltare și redresare a companiei (asumată prin programul de guvernare, introducerea în serviciu de aeronave noi și deschiderea rutelor lung curier).

Considerăm că orice schimbare de starategie managerială trebuie făcută cu considerarea tuturor factorilor materiali, financiari, legali și umani pe care un asemenea proces le implică. Numai asa, credem noi, că ne putem aștepta la rezultatele dorite și la relansarea companiei. Aceasta presupune existenta unei coerențe și consistențe a deciziei și deci păstrarea pe o durata cat mai lunga a aceleiași echipe manageriale care sa poata să ‘vada’ și să-și asume consecințele deciziilor luate.

Experiența ne-a arătat că foarte desele modificări atât în componența cât și în viziunea echipelor manageriale care s-au aflat în ultimii ani la conducerea TAROM, nu au condus la o activitate eficienta iar climatul a fost unul de insatisfacție în rândul pilotilor din companie. Din păcate rezultatele le-au contabilizat mereu alții decât cei care au luat deciziile. Varianta interimatelor succesive la conducerea TAROM a generat și generează neîncredere atât în rândul beneficiarilor de servicii ai companiei cât și partenerilor contractuali, ajutând astfel indirect concurenta.

Față de cele arătate mai sus, si de faptul ca au fost deja declanșate negocierile privind noul Contract Colectiv de Muncă, Sindicatul Piloților de Linie din România îsi arată aprecierea pentru bunele intentii manifestate de noua conducere TAROM și nu găsește oportună schimbarea actualului manager și al echipei sale.

Sindicatul Piloților de Linie din România este deschis să participe la toate discuțiile și analizele necesare realizării unei noi strartegii manageriale a companiei, care să conducă la un randament sporit și la o totală relansare a ei, atât de dorită de angajați și asteptată de toți beneficiarii serviciilor noastre.

Președinte S.P.L.R", se arată în scrisoarea trimisă de reprezentanţii piloţilor.

Citeşte şi: Pregătiri de NUNTĂ la Casa Regală a României! Nepotul Regelui Mihai se însoară cu o româncă .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.