Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sindicatul Solidaritatea Hunedoara susține că ministrul Economiei este responsabil de creșterea emisiilor de SO2

mintia

Sindicatul Solidaritatea Hunedoara susține că ministrul Economiei este responsabil de creșterea emisiilor de SO2, după ce a refuzat folosirea la Termocentrala Mintia a unui cărbune cu conținut redus de sulf, anunță MEDIAFAX.

Sindicatul Solidaritatea Hunedoara susține, într-un comunicat, că Termocentrala Mintia riscă să fie oprită în perioada următoare din cauza lipsei stocurilor de cărbune și a întreruperii circulației trenurilor pe calea ferată în intervalul 23-29 aprilie 2020, pentru efectuarea unor lucrări programate.

Citește și: Klaus Iohannis: O relaxare va fi făcută în paşi după 15 mai

Sindicaliștii anunță că Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri a refuzat folosirea la Termocentrala Mintia a unui cărbune cu conținut redus de sulf.

„De asemenea, aducem la cunoștiința opiniei publice faptul că Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri a refuzat promovarea folosirii la Termocentrala Mintia a unui sort de cărbune cu conținut redus de sulf pentru conformarea instalațiilor de ardere la condițiile de mediu, cu toate că în 22 noiembrie 2019 a fost realizat cu succes testul de ardere folosindu-se cărbune fără sulf. În prezent în depozitul termocentralei se află peste 10000 tone de cărbune (lignit), cu concentrație de sulf mai mare cu peste 2500 de ori față de cel recomandat de ICEMENERG în urma testului de ardere”, se arată în comunicat.

Sindicaliștii susțin că responsabil pentru creșterea emisiilor de SO2 este ministrul Economiei, „Acest derapaj este girat de MEEMA, domnul ministru Virgil Popescu fiind direct responsabil de creșterea emisiilor de SO2 ca urmare a arderii acestui deșeu provenit din zona Oradea, precum și de îmbolnăvirea populației care locuiește în vecinătatea Termocentralei Mintia”, se mai spune în comunicatul Sindicatului Solidaritatea.

Citește și: Victor Ponta reacționează după declarația ministrului Sănătății: Se pare ca anturajul l-a stricat deja

Prin același document, sindicaliștii solicită Guvernului României, Prefecturii Hunedoara, Primăriei Deva, Consiliului județean și celui local să oprească folosirea cărbunelui cu concentrație de sulf mai mare de 0,12%.

„Am cerut conducerii S. CEH S.A. buletinele de analiză a cărbunelui de Voievozi (Oradea), pentru a le aduce la cunoștiința opiniei publice, în încercarea de a obliga MEEMA să conformeze Termocentrala Mintia la condițiile de mediu”, se mai spune în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.