Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sindicatului internaţional al fotbaliştilor profesionişti avertizează cu privire la reducerea salriilor pe timpul pandemiei

Jonas Baer-Hoffman, secretarul general al sindicatului internaţional al fotbaliştilor profesionişti (FIFPro), a lansat un avertisment în legătură cu faptul că jucătorilor li se cere să accepte reduceri salariale după izbucnirea pandemiei de coronavirus, scrie ziarul belgian Le Soir potrivit Agerpres.

FIFPro nu se va opune continuării sezonului după data normală de 30 iunie, dacă diferitele federaţii vor stabili acest lucru, însă "este nevoie de o decizie colectivă". De exemplu, niciun jucător nu ar trebui să fie concediat cu două săptămâni înainte de finalul sezonului dacă acesta va fi prelungit până la mijlocul lui iulie.

"În ţările în care un profesionist nu câştigă mai mult decât un angajat obişnuit, pur şi simplu nu poţi spune da reducerii salariului", a declarat Baer-Hoffmann pentru revista Kicker. El a menţionat un studiu realizat în urmă cu câţiva ani, potrivit căruia peste 75% dintre jucătorii profesionişti câştigă cel mult 3.650 de euro pe lună.

"Dacă treceţi graniţa dintre Germania şi Cehia, sunt mulţi profesionişti, care câştigă doar între 1.500 şi 2.000 de euro pe lună, iar în divizia a doua din Grecia, uneori doar câteva sute de euro. De aceea nu vrem să formulăm o recomandare generală în faţa acestei măsuri", a spus Baer-Hoffmann.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.