Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Singapore a înlocuit oraşul rus Kazan pentru organizarea Campionatelor Mondiale de Nataţie din 2025

Primaria Sectorului 4
bazin inot simiolimpic

Oraşul Singapore a fost ales să găzduiască, în 2025, Campionatele Mondiale de nataţie, înlocuind oraşul rus Kazan, care nu mai poate organiza competiţia din cauza invaziei Rusiei din Ucraina, a anunţat, joi, World Aquatics, relatează AFP, potrivit news.ro.

„World Aquatics (ex-Fina), nu ar putea fi mai fericită să audă că organizarea evenimentului nostru major din 2025 va fi pe mâini atât de bune, mulţumim întregii echipe de aici, în Singapore”, a spus preşedintele federaţiei internaţionale, Husain Al-Musallam, într-o conferinţă de presă.

Campionatele Mondiale de Nataţie includ înot, polo pe apă, sărituri în apă, înot sincron şi înot în ape deschise.

World Aquatics decisese deja în 2022 să înlăture organizarea Campionatelor Mondiale de nataţie pentru juniori de la Kazan, încredinţate în cele din urmă Limei, şi declarase atunci că „niciun alt eveniment nu va avea loc în Rusia atâta timp cât va dura această criză gravă”. Astfel a mutat Campionatele Mondiale de Nataţie în bazin scurt din 2022 de la Kazan la Melbourne, Australia, în decembrie.

Rusia a invadat Ucraina de pe teritoriul său şi pe cel al Belarusului pe 24 februarie 2022, la trei zile după ceremonia de închidere a Jocurilor de iarnă de la Beijing 2022, încălcând armistiţiul olimpic (care se întinde de la o săptămână înainte de începerea Jocurilor Olimpice până la o săptămână după sfârşitul Jocurilor Paralimpice).

CIO a sancţionat Moscova şi Minsk, iar de atunci, niciun eveniment sportiv internaţional nu este organizat sau susţinut în Rusia sau Belarus şi niciun simbol naţional al acestor ţări nu este afişat în timpul unui eveniment sportiv.

„Aceste sancţiuni împotriva statelor şi guvernelor din Rusia şi Belarus trebuie şi vor rămâne ferm în vigoare”, a declarat preşedintele CIO, Thomas Bach, într-un mesaj de Anul Nou.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.