Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Singapore instituie măsuri de verificare a temperaturii corporale la frontiere pentru PREVENIREA coronavirusului

Agerpres
doctori virus coronavirus

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau intenţionează să călătorească în Singapore că autorităţile locale au identificat, până marţi, şapte cazuri de pneumonie virală (coronavirus), iar pasagerii care sosesc în această ţară vor fi supuşi verificării temperaturii corporale la aeroport, la terminalele de feribot şi la trecerile de frontieră terestre.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de MAE, dacă o persoană prezintă simptome, este posibil să fie dusă la spital, iar dacă autorităţile locale de specialitate suspectează că o persoană este infectată, este posibilă introducerea sa într-un program de carantină.

Citește și: PNL justifică eliminarea pensiilor speciale: ' Alocațiile pentru copii să fie majorate'

Începând cu 29 ianuarie, orele 24:00, tranzitul sau intrarea în Singapore sunt restricţionate pentru persoanele care au călătorit înspre/dinspre provincia Hubei, Republica Populară Chineză, în ultimele 14 zile. Se recomandă consultarea paginii de internet a Ministerului Sănătăţii din Singapore, constant actualizată privind evoluţia prezenţei virusului în această ţară: https://www.moh.gov.sg/2019-ncov-wuhan.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României în Singapore: +6567355025, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, românii care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Singapore: +6590668971.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: http://mae.ro/node/1533, http://singapore.mae.ro şi aminteşte că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" cu informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare "Un SMS îţi poate salva viaţa!".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.