Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Singura înregistrare video cunoscută a două concerte susţinute de trupa Sex Pistols, vândută la o licitaţie pentru 15.000 de lire sterline

express.co.uk
Sex Pistols

Singura înregistrare video cunoscută a două concerte susţinute de trupa punk Sex Pistols în Manchester, în 1976, a fost vândută la o licitaţie pentru suma de 15.000 de lire sterline, potrivit BBC.

Cântările din urmă cu 45 de ani au impulsionat scena muzicală din Manchester, dând naştere unei generaţii de trupe.

Mark Roberts, tânăr interesat de muzică, a înregistrat pe filme Super 8 mm concertele de la Lesser Free Trade Hall.

La acestea au participat viitori membri ai grupurilor Buzzcocks, New Order, The Smiths şi The Fall, precum şi Anthony Wilson, care a fondat reputata casă de discuri Factory Records.

Paul Fairweather, reprezentant al casei de licitaţii Omega, a spus că filmele sunt „pe cât de unice se poate”.

Primul concert, susţinut pe 4 iunie 1976, deseori descris ca unul dintre cele mai influente din toate timpurile, a fost urmărit live de 40 de persoane, între care Peter Hook, care a spus că a fost atât de inspirat de ce a văzut încât a cumpărat un bas a doua zi, potrivit News.ro.

El şi prietenul Bernard Sumner, care s-a aflat de asemenea acolo, au format apoi Joy Division împreună cu Ian Curtis, care a participat la concertul din 20 iulie, şi, ulterior, New Order.

Tot la primul show s-a aflat Morrissey, în vârstă de 17 ani atunci, care a pus bazele The Smiths înainte de a urma o carieră solo. El a scris un text pentru revista New Musical Express despre eveniment, susţinând că i-ar plăcea mult ca Sex Pistols să reuşească.

Un purtător de cuvânt al Omega Auctions a spus că filmele sunt „singurele înregistrări video ale concertelor”, aşa că „esenţa istorică” a lor este „incontestabilă”.

Fairweather a adăugat că show-urile au fost foarte importante, „uriaşe pentru trupe care au fost generate apoi”.

„A fost naşterea punkului”, a completat el.

Sex Pistols a fost înfiinţată în 1975, la Londra. Trupa s-a numit iniţial The Strand, apoi The Swankers şi, după ce Malcolm McLaren (co-proprietarul magazinului de anti-modă SEX din cartierul londonez Chelsea) a devenit manager, The Sex Pistols. Primul single al grupului, „Anarchy în the U.K.”, a fost lansat pe 26 noiembrie 1976 şi în topul oficial britanic a ajuns pe locul 38. Din trupa care a lansat unicul album de studio „Never Mind the Bollocks, Here's the Sex Pistols” (1977) au făcut parte, între alţii, John Lydon (alias Johnny Rotten) – voce, Steve Jones – chitară, vocalist, Paul Cook – tobe, Glen Matlock – bas, Sid Vicious – bas. După numeroase neînţelegeri în grup, Sex Pistols s-a destrămat în 1978. Pe parcursul ultimelor trei decenii au existat câteva reuniuni, cel mai recent, în 2007 - 2008.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.