Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Singurul bărbat infectat cu malarie în România e internat pe ATI: Medicii explică cum ne putem proteja de boala mortală

malarie

Bărbatul diagnosticat cu malarie după ce a călătorit în Camerun rămâne internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Iaşi, el fiind stabil din punct de vedere hemodinamic şi respirator. Medicii atrag atenţia persoanelor care călătoresc în zone cu risc ridicat de contractare a malariei că nu există vaccin care să prevină boala, dar că pot fi folosite soluţii farmaceutice care protejează împotriva înţepăturii de ţânţari.

Citește și: Cancerul poate fi prevenit foarte simplu: lista alimentelor care ne feresc de cumplita boală, dezvăluită de medicul Adina Alberts

Bărbatul de 41 de ani revenit din Camerun la sfârşitul lunii iulie şi internat la Spitalul de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva Iaşi cu diagnosticul „malarie”este stabil hemodinamic şi respirator şi rămâne internat, fiind sub observaţie multidisciplinară a medicilor infecţionişti şi de terapie intensivă.

„Procedăm în felul acesta pentru că, aşa cum am mai spus, boala poate determina manifestări imprevizibile”, a declarat, marţi, managerul spitalului ieşean, Florin Roşu. Acesta subliniază că malaria este cauzată de înţepătura ţânţarului anofel, iar boala este endemică mai ales în zona subsahariană dar au fost întâlnite cazuri rare şi în Delta Dunării.

„Ca măsură de prevenţie, nu există vaccin împotriva malariei. Ca sfat, pentru cei care călătoresc în zone endemice, există profilaxie cu medicamente antimalarice, trebuie folosite plasele de ţânţari şi produsele farmaceutice - soluţii şi unguente care protejează împotriva înţepăturii de ţânţari”, subliniază medicul Florin Roşu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.