Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Singurul deputat PNL care susținea salarii mai mari pentru parlamentari s-a sucit

plen parlament

Deputatul PNL Radu Zlati era singurul parlamentar liberal care a susținut legea măririi veniturilor pentru aleșii din Parlament. Acum, el s-a sucit și consideră că a impune creşterea valorii indemnizaţiei tuturor parlamentarilor în afara unei noi legi a salarizării unitare ar reprezenta un semnal nefavorabil.

"În timp ce am fost de acord cu principiul creşterii veniturilor pentru principalii demnitari ai statului român, precum şi pentru membrii Guvernului, nu mă pot opri să constat că Ordonanţa de Guvern care prevedea respectiva mărire a salariilor şi indemnizaţiilor a generat o reacţie, în bună măsură justificată, din partea mai tuturor categoriilor de salariaţi bugetari, reacţie constând în solicitări de creşteri salariale pe măsura creşterii veniturilor demnitarilor din fruntea statului", a declarat Zlati, potrivit unui comunicat remis, marţi.

El susţine că, mai ales în condiţiile adoptării unui Cod fiscal care poate determina pe termen scurt o scădere a veniturilor la buget, o astfel de creştere salarială, de mare amploare, nu este posibilă fără a "amaneta" viitorul economic şi financiar al României.

Conform lui Zlati, măririle salariale şi o nouă lege a salarizării unitare necesită negocieri aplicate, oneste şi responsabile între Guvern, Opoziţie şi reprezentanţii sindicali, negocieri pe care, "cel puţin pe partea onestităţii şi responsabilităţii", Guvernul Ponta nu ar fi capabil să le poarte.

"Până când aceste negocieri vor fi desfăşurate - nu cu fiecare confederaţie sindicală în parte, ci cu toate părţile implicate simultan, până când un consens relativ nu va fi stabilit între părţile implicate, consider că parlamentarii, reprezentanţi aleşi ai poporului, ar trebui să evite majorarea în mod unilateral a veniturilor proprii. Iar în cazul în care OUG 14/2015 va intra în dezbaterea Parlamentului, un semn al responsabilităţii despre care aminteam va fi ca, în lista funcţiilor de demnitate cărora urmează să le fie crescute veniturile, să rămână doar cei doi preşedinţi ai Camerelor, fiind tăiaţi ceilalţi membri ai conducerilor Senatului şi Camerei Deputaţilor", spune el.

 

Liberalul arată că "a solicita sau a impune creşterea valorii indemnizaţiei tuturor parlamentarilor în afara unei noi legi a salarizării unitare ar fi, în actualele circumstanţe politice şi sociale, un semnal extrem de nefavorabil în ceea ce priveşte coeziunea dintre actuala clasă politică şi societatea românească pe care aceasta reclamă că o reprezintă".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.