Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Singurul ministru din Guvernul Dăncilă apreciat de USR: 'Începem 2018 cu speranța că va fi un an mai bun'

usr uniunea salvati romania

Sorina Pintea, ministru propus al Sănătăţii, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate reunite ale Parlamentului, cu 19 voturi „pentru”, 5 „împotrivă” şi 3 abţineri. Deputatul USR, Tudor Pop, care a asistat la audiere, a postat pe pagina sa de Facebook un comentariu mai lung în care precizează că a trăit cu senzația că ar putea exista „un dialog real între membrii Opoziției și un ministru al Sănătății desemnat de PSD”.

„Audierile de azi din Comisia pentru Sănătate și Familie, un licăr de speranță.

Astăzi, pentru prima oară de când sunt membru în Comisia pentru Sănătate, am trăit cu senzația că ar putea exista un dialog real între membrii Opoziției și un ministru al Sănătății desemnat de PSD.

Tot astăzi, am simțit că ministrul desemnat ar fi dorit să vorbească mai mult decât i s-a permis în acest simulacru de audieri.

Guvernul Dăncilă, în atenția presei internaționale: 'România numeşte al treilea premier într-un an pe fondul luptei anticorupţie'

Deocamdată nu îndrăznesc să sper mai departe de această zi, dar modul în care noul ministru a găsit de cuviință să răspundă la o parte din întrebările parlamentarilor a fost chiar încurajator.

CTP i-a luat 'la puricat' pe miniștrii care au depus jurământul la Cotroceni: Detalii picante descoperite de jurnalist

Personal, am întrebat-o despre relația Sănătății cu ONG-urile, despre epidemia de rujeolă și campania de anti-vaccinare dusă de anumite organizații și persoane publice, despre amendamentul neconstituțional impus de UMFistan la adresa medicilor care nu au grad universitar.

Totodată, i-am adresat rugămintea de a publica lunar un raport prin care populația și instituțiile să cunoască situația reală a infecțiilor nozocomiale din spitalele publice.

I-am cerut totodată să avanseze măsuri și condiții prin care să încurajeze personalul medical din spital să respecte normele și protocoalele de siguranță și igienă.

Astăzi, chiar dacă punctual, noul ministrul și-a asumat dezastrul din Sănătate. Ceea ce e un mare pas înainte.

Alături de colegii mei Emanuel Ungureanu și Adrian Wiener, începem 2018 cu speranța că va fi un an mai bun pentru Sănătatea românilor”, a scris Tudor Pop.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.