Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul Dăncilă, în atenția presei internaționale: 'România numeşte al treilea premier într-un an pe fondul luptei anticorupţie'

www.adevarul.ro
chioșc de ziare, presă

Presa internaţională scrie despre noul cabinet de la Bucureşti. În timp ce unele publicaţii notează că în componenţa acestuia se află un ministru pe care DNA vrea să-l ancheteze - Rovana Plumb, altele notează că este pentru prima dată când România are o femeie premier, informează Digi24.

Reuters titreză: Parlamentarii români aprobă noul guvern, ministerul pentru Fonduri Europene, în atenţie.

„Parlamentul României a susţinut masiv noul Guvern social-democrat, dându-i premierului Viorica Dăncilă un mandat care va fi atent monitorizat de partenerii străini ai ţării şi de către investitori”, scriu jurnaliştii Reuters.

Aceştia subliniează că „Dăncilă a înfiinţat un nou minister care să se ocupe de fondurile europene şi a nominalizat-o în fruntea acestuia pe parlamentarul social-democrat Rovana Plumb, pe care procurorii anticorupţie vor să o ancheteze. Numirea ei a alimentat preocupările faţă de angajamentul României de a lupta împotriva corupţiei”.

The Telegraph face dezvăluiri incendiare: Fostul principe Nicolae vine în România! Ce mesaj îi transmite Custodelui Coroanei

România numeşte al treilea premier într-un an pe fondul luptei anticorupţie, scrie publicaţia The New York Times. Autorul articolului notează că Viorica Dăncilă era un politician puţin cunoscut, iar unele dintre alegerile sale pentru cabinet şi legăturile cu Liviu Dragnea arată că preia funcţia pe fondul scepticismului românilor legat de independenţa şi capacitatea ei de a aduce stabilitate.

Liviu Dragnea face praf ANAF-ul și amenință cu schimbarea șefei: 'S-a dat drumul la vânătoare, se continuă practicile'

„Domnul Dragnea nu a putut să devină premier din cauza unei condamnări pentru fraudă electorală şi, de asemenea, pentru că este investigat pentru abuz cu bani publici, inclusiv cu fonduri europene. Acest lucru a dus la speculaţia că doamna Dăncilă a fost instalată pentru a-i servi interesele”, scrie NY Times.

ABC News, care preia Associated Press, titrează: România aproba primul premier femeie pe fondul protestelor. Dăncilă a primit 282 de voturi în Parlament, cu mult peste cele 233 necesare pentru a putea veni la conducerea guvernului de stânga pe care Uniunea Europeană îl critică pentru că susţine o legislaţie care va face mai dificilă inculparea corupţilor.

„Dăncilă, care va conduce un cabinet de 27 de miniştri, va acţiona cel mai probabil ca un administrator pentru politica decisă de puternicul preşedinte social-democrat Liviu Dragnea, care nu poate fi premier din cauza unei condamnări pentru fraudă la vot”, scrie ABC News.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.