Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Singurul parlamentar rus care a votat împotriva anexării Crimeii a rămas fără imunitate

Ghenadi Gudkov

Legislativul de la Moscova a votat marţi în favoarea ridicării imunităţii deputatului Ilia Ponomariov, singurul parlamentar rus care s-a pronunţat anul trecut împotriva anexării Crimeii, pe numele său fiind deschis un dosar penal pentru deturnare de fonduri publice, relatează agenţia EFE. 

Ridicarea imunităţii a fost decisă cu 438 de voturi pentru şi unul singur împotrivă. Ponomariov este acuzat că ar fi încasat în mod nejustificat de la institutul Skolkovo - un centru de cercetare considerat un Silicon Valley al Rusiei - echivalentul în ruble a circa 750.000 de dolari pentru o serie de conferinţe de promovare a acestui centru. 

Totuşi, autorităţile ruse nu vor putea să-l aresteze imediat, întrucât el a părăsit Rusia, reşedinţa sa actuală fiind în SUA. Drept urmare, un responsabil din cadrul justiţiei ruse a declarat că el ar putea fi acuzat şi de sustragere de la urmărirea penală. 

Ales pe listele partidului Rusia Justă - formaţiune ce nu face o opoziţie autentică în faţa preşedintelui Vladimir Putin -, Ilia Ponomariov a participat începând din anul 2011 la organizarea demonstraţiilor provocate de presupusele fraude de la alegerile legislative din acel an şi de la cele prezidenţiale de anul următor. 

În anul 2013 s-a autosuspendat din partidul Rusia Justă, după ce un alt membru al acestuia, deputatul Ghenadi Gudkov, a fost exclus din partid pentru opoziţia manifestată faţă de Kremlin. În luna august 2014 s-a instalat în SUA, de atunci salariul său de deputat fiind vărsat institutului Skolkovo pentru acoperirea sumei ce i-a adus dosarul penal.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.