Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO Singurul român acceptat în Forţele Speciale Ucrainene, omagiat în țara vecină după ce a murit în luptele contra rușilor

Facebook
Rudolf Wittman

Un arădean care a murit în luna octombrie pe frontul din Ucraina, unde a mers voluntar încă de la începutul războiului, este omagiat în ţara vecină, fiind amplasat un panou comemorativ în centrul oraşului Hmelnîţkîi, capitala regiunii cu acelaşi nume, potrivit Agerpres.

Anunţul a fost făcut de fosta iubită ucraineană a arădeanului, pe contul său de Facebook, care a postat şi o fotografie cu panoul comemorativ instalat în Hmelnîţkîi. Pe panoul pe care apare fotografia arădeanului scrie că "a murit în timp ce apăra Ucraina de invadatorii ruşi".

content-image

Consilierul local Siegfried Mayer a spus că a iniţiat şi în Arad amplasarea unor panouri comemorative în memoria luptătorului care a murit la vârsta de 27 de ani.

"Rudi s-a născut pe 4 octombrie 1996 la Arad. A fost primul şi până acum singurul soldat străin acceptat în Forţele Speciale Ucrainene. După război, a vrut să se stabilească în Ucraina şi să întemeieze o familie cu iubita sa ucraineană. Din păcate, acest lucru nu s-a putut întâmpla, deoarece Rudi a murit eroic pe 22 octombrie 2023, în timpul războiului pentru independenţa Ucrainei", scrie pe panou, textul continuând cu o prezentare a unor momente din viaţa arădeanului.

Rudolf Wittman a plecat în Ucraina din proprie iniţiativă, la scurt timp după ce Rusia a invadat ţara vecină, prietenii afirmând că a făcut-o doar pentru că "nu a putut să asiste pasiv la o asemenea nedreptate".

Corpul neînsufleţit al arădeanului a fost repatriat după câteva zile de la deces, iar înmormântarea a avut loc în oraşul natal în 4 noiembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.