Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Singurul teatru din Bucureşti, parte a Uniunii Teatrelor Europene, SE DEGRADEAZĂ: Avertismentul actorului Vlad Zamfirescu

bulandra

Actorul şi regizorul Vlad Zamfirescu, directorul interimar al Teatrului „Bulandra” din Bucureşti, trage un semnal de alarmă cu privire la starea de degradare a spaţiilor instituţiei, anunță news.ro.

Într-un mesaj publicat vineri pe pagina sa de Facebook, alături de mai multe fotografii, el a spus că a cerut Primăriei Municipiului, de care aparţine teatrul, finanţare mai mare pentru reparaţii curente şi obiecte de inventar şi că a discutat cu Nicuşor Dan, primarul general, despre problemele de la „Bulandra”.

„Cabina doamnei Bulandra. Anul 2021. Am decis că adevărul trebuie spus şi, mai ales, arătat. Aşa arata cabinele Teatrului Bulandra sala «Toma Caragiu» în prezent”, a scris el.

BREAKING O nouă tranșă de vaccin anti-COVID ajunge în România

Zamfirescu a subliniat că nu comentează de ce s-a ajuns în această situaţie, însă a cerut urgent alocarea de fonduri pentru reparaţii.

„Singurul teatru din Bucureşti care face parte din Uniunea Teatrelor Europene a fost lăsat să ajungă în starea asta. Nu are sens să comentez aici de ce şi cum s-a ajuns într-o asemenea situaţie. Cert este că aşa stau lucrurile în prezent. Şi, de parcă nu ar fi fost suficient, magazia de decoruri stă să cadă, iar arhiva este într-o stare de degradare aproape totală. „Dacă v-aş pune poze şi de acolo ar fi deja prea mult. Ar trebui să pun înainte şi avertismentul: «Aceste imagini va pot afecta emoţional». Această catastrofă trenează de zeci de ani. Dar dacă o vom mai tolera înseamnă ca facem «umbră degeaba»”.

El a spus că a fost întrebat, la o întâlnire cu consilierii Primăriei, „de ce am bugetat o sumă mai mare la capitolul 20.02 (reparaţii curente) şi 20.05 (obiecte de inventar). Iată de ce am cerut urgent alocarea acestei sume”.

Managerul a adăugat că primarul general s-a arătat „real interesat” de rezolvarea acestei probleme şi că dosarul cu pozele tuturor spaţiilor a fost depus la Primăriei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.