Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SINISTRU Mormintele dintr-un sat din Bistrița-Năsăud o iau la vale, în urma unor lucrări

cimitir

Mai multe morminte din cimitirul satului Sângeorzul Nou, județul Bistrița-Năsăud, au început să alunece, după ce autoritățile au început în apropiere amenajarea unei noi stații de epurare. „Nu mai au liniște morții cu ceea ce se întâmplă aici. Vin mormintele la vale”, spune un localnic, scrie Mediafax.

Citește și: Motivare INCENDIARĂ a judecătorilor ÎCCJ - Ludovic Orban a fost achitat din cauza lipsei de probe în dosarul instrumentat de DNA

Sătenii din Sângeorzul Nou, comuna Lechința, sunt supărați pe autorități, care au început să construiască o nouă stație de epurare în sat, chiar lângă cimitir. Din cauza vremii și a săpăturilor, pământul s-a fisurat și mormintele au început să alunece.

Autoritățile locale spun că se amenajează și ziduri de sprijin care vor stabiliza alunecările de teren cauzate de ploile și săpăturile din ultima perioadă. Până atunci, însă, oamenii sunt revoltați și supărați că stația de epurare se construiește lângă cimitir.

„Nu au făcut bine ce au făcut acolo. Nu e normal să se facă stația de epurare în cimitir. Trebuia făcută stația de epurare mai jos, pentru că era suficient loc. Nu mai au liniște morții cu ceea ce se întâmplă aici. Vin mormintele la vale”, a spus revoltat un localnic.

„Eu zic că au făcut o prostie: stația de epurare ar fi putut să o pună în altă parte. Nu trebuia să se facă acolo, trebuia să se facă lângă calea ferată, mai în sus. Ar trebui să ne respectăm morții”, a declarat un alt sătean.

Autoritățile locale spun că stația de epurare a fost construită la 6 metri de ultimul mormânt deoarece numai acolo au primit avizul de la Agenția pentru Protecție a Mediului, legislația impunând ca astfel de construcții să fie realizate la mimim 300 de metri depărtare de case.

„Există și două ziduri de sprijin care se vor face, între care se va nivela terenul, va fi amenajată o platformă dreaptă în interiorul căreia se va construi o cuvă de 5 metri adâncime și în care se vor monta utilajele pentru stația de epurare. Mormintele au fost ancorate de constructori, din ceea ce știu eu tocmai pentru a nu apărea fisuri”, a declarat primarul comunei Lechința, Romeo Florian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.