Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patru militari americani s-au sinucis pe portavionul USS George Washington

taskandpurpose.com
uss theodore roosevelt portavion

Peste 200 de marinari se mută de pe portavionul USS George Washington după mai multe decese prin sinucidere în rândul echipajului, dintre care trei în mai puțin de o săptămână în aprilie, anunță Marina americană, potrivit CNN.

Marinarii se mută într-o unitate locală, în timp ce portavionul cu propulsie nucleară continuă să treacă printr-un proces de realimentare și revizie la un șantier naval din Virginia. În ultimele 12 luni, șapte membri ai echipajului au murit, dintre care patru prin sinucidere, ceea ce a determinat Marina să deschidă o anchetă.

Comandantul portavionului, căpitanul Brent Gaut, a luat decizia de a permite marinarilor care locuiesc la bordul navei să se mute în alte locuințe, potrivit unui comunicat al Naval Air Force Atlantic. În prima zi a mutării, care a început luni, peste 200 de marinari au părăsit portavionul și s-au mutat într-o unitate navală din apropiere.

„Planul de mutare va continua până când toți marinarii care doresc să se mute în afara navei vor face acest lucru", se arată în declarație.

Deși portavionul nu mai dispune de întregul său efectiv de aproximativ 5.000 de marinari, nava are între 2.000 și 3.000 de marinari care rămân la bord în timpul procesului de revizie.

Comandamentul navei încearcă să-i identifice pe marinarii care ar putea „să beneficieze și să dorească serviciile de sprijin și programele de moralitate, bunăstare și recreere (MWR)" care sunt disponibile în unitățile locale.

Decesele de la bordul portavionului au determinat-o pe Elaine Luria, un veteran al Marinei, să scrie o scrisoare șefului operațiunilor navale, amiralul Michael Gilday, cerând măsuri imediate pentru a asigura siguranța echipajului.

„Fiecare dintre aceste decese este o tragedie, iar numărul de incidente în cadrul unui singur comandament, care include până la patru marinari care și-au luat viața, ridică îngrijorări semnificative care necesită o anchetă imediată și riguroasă", a scris Luria săptămâna trecută, menționând că a primit plângeri privind calitatea vieții la bordul navei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.