Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Siria acuză Israelul că a bombardat o poziție militară din Alep

SANA
lupte Siria Damasc

Agenţia de stat siriană a acuzat Israelul că a bombardat duminică seara o poziţie militară din Alep, în nordul ţării, transmite AFP, preluată de agerpres.


Citând o sursă militară, agenţia de presă Sana a afirmat că Israelul a vizat "cu rachetele sale una din poziţiile noastre militare la nord de aeroportul militar Nairab", la Alep.

"Pagubele sunt doar materiale", a precizat Sana.

Armata israeliană, care confirmă rar loviturile asupra poziţiilor siriene, nu a comentat pentru moment acest anunţ, adaugă AFP.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a indicat că a înregistrat o serie de explozii în jurul Nairabului duminică seara.

"Acestea au fost provocate de rachete, care se presupune că au fost lansate de Israel şi au vizat poziţii deţinute de regimul sirian şi aliaţii săi la aeroportul Nairab şi în împrejurimile acestuia", a adăugat OSDO.

Israelul afirmă că rămâne la distanţă de războiul din Siria vecină, dar susţine permanent că nu va permite Iranului, susţinător al regimului de la Damasc, să folosească această ţară aflată în război ca un cap de pod împotriva sa.

De la începutul războiului din Siria în 2011, Israelul a efectuat mai multe lovituri contra regimului lui Bashar al-Assad sau aliaţilor săi, Hezbollahul libanez şi Iranul, în apropiere de Damasc şi în provinciile centrale Homs şi Hama, dar acestea sunt mult mai rare în nordul ţării, remarcă AFP.

Israelul şi Siria sunt oficial în stare de război. Israelul a cucerit în 1967 cea mai mare parte a platoului sirian Golan, pe care a anexat-o în 1981. Această anexare nu a fost recunoscută vreodată de comunitatea internaţională, mai aminteşte AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.