Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Siria, după ce Donald Trump a recunoscut că a vrut să îl UCIDĂ pe Bashar al-Assad: Foloseşte aceleaşi metode ca organizaţiile teroriste, prin crime şi lichidări

Donald Trump nebun

Donald Trump a dezvăluit că a avut în vedere o ”eliminare” a preşedintelui sirian Bashar al-Assad, declaraţii denunţate de Damasc, care au catalogat Statele Unite drept un stat ”paria şi în afara legii”, relatează AFP.

Trump a dezvăluit că a avut în vedere să-l ”elimine” pe al-Assad în 2017, dar că şeful Pentagonului de la acea vreme, Jim Mattis, s-a opus, scrie news.ro.

Citește și: Șerban Nicolae îl ia la mișto pe Nicușor Dan: ‘Ami pare rău la domni interlopi. DNA să vină să mă ia!’

”Declaraţiile şefului administraţiei americane (...) arată în mod clar nivelul (...) practicilor politice nechibzuite” ale Statelor Unite, a denunţat Ministerul sirian de Externe, potrivit agenţiei siriene oficiale de presă Sana.

”Mărturisirile domnului Trump confirmă că administraţia americană este un stat paria şi în afara legii, care foloseşte aceleaşi metode ca organizaţiile teroriste, prin crime şi lichidări”, a acuzat ministerul.

Citește și: Gheorghe Piperea: ‘Nu există pușcărie pentru toți. Dacă ar da măștile jos, nu i-ar băga nimeni la pușcărie’

Trump a declarat marţi, la postul american Fox News, că ar fi ”preferat să-l elimine” pe al-Assad şi a dat asigurări că a ”vegheat ca acest lucru să fie planificat” în urma unui atac chimic, în aprilie 2017, atribuit puterii siriene.

”Mattis nu voia să o facă. Mattis era un general larg supraestimat şi m-am despărţit de el”, a spus el.

Citește și: Codrin Ștefănescu, ieșire scandaloasă la adresa lui Nicușor Dan și Rareș Bogdan: ‘Oricât de mare ar fi mizeria, rahatul, șpaga, chiar nu contează!’

În septembrie 2018, preşedintele american afirma, din contră, că nu a discutat niciodată cu şeful Pentagonului o eventuală asasinare a lui al-Assad.

Războiul din Siria, declanşat în 2011 de reprimarea în sânge a unor manifestaţii în favoarea democraţiei, a devenit tot mai complex şi a implicat numeroase puteri străine şi grupări armate şi teroriste. El s-a soldat cu peste 380.000 de morţi şi milioane de deplasaţi.

Citește și: Scenariu uluitor! Cum l-ar fi sabotat Klaus Iohannis pe Rareș Bogdan

Cu ajutorul susţinerii militare a Moscovei şi Teheranului, aliaţii săi de neclintit, puterea siriană a ajuns să controleze în prezent peste două treimi din ţară, după o serie de victorii împotriva rebelilor şi jihadiştilor.

Donald Trump a pus să se bombardeze, în aprilie 2017, o bază militară siriană, ca ripostă faţă de un atac cu gaz sarin, imputat regimului al-Assad, soldat cu peste 80 de morţi civili, la Khan Shaykhun, în nord-vestul Siriei.

Citește și: Șerban Nicolae îl ia la mișto pe Nicușor Dan: ‘Ami pare rău la domni interlopi. DNA să vină să mă ia!’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.