Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Siria: Gruparea jihadistă SI a izolat oraşul Palmira

www.dailymail.co.uk
siria palmira

Jihadiştii din gruparea Statul Islamic (SI) au dat o lovitură armatei siriene izolând Palmira, la mai puţin de o săptămână după ce regimul de la Damasc şi aliatul său rus au sărbătorit recucerirea oraşului antic, relatează AFP. 

După ce a pierdut Palmira (centru) pe 27 martie, SI a reuşit marţi "să taie drumul dintre Homs şi Palmira în apropierea aeroportului militar de la Tiyas, în urma unui atac lansat de la est de Homs", potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO). 

Oraşele Homs şi Palmira, cetate antică înscrisă de UNESCO în patrimoniul mondial al umanităţii, se află sub controlul regimului Bashar Al-Assad. 

Blocarea acestui drum reprezintă atacul cel mai important al SI de la recucerirea oraşului Palmira de către regim cu ajutorul aviaţiei ruse, a declarat directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane, subliniind că au loc "lupte violente" între regim şi SI. 

Gruparea jihadistă "a încercuit Palmira din toate direcţiile, mai puţin dinspre sud-vest", a mai spus el, citat de AFP.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.