Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Siria: Hezbollahul acuză Ankara şi Riadul, promite victoria trupelor sale

Liderul mişcării şiite libaneze Hezbollah, Hassan Nasrallah, a acuzat marţi Turcia şi Arabia Saudită că antrenează regiunea într-un război şi a promis "victoria" trupelor sale care luptă alături de regimul preşedintelui sirian, Bashar Al-Assad, relatează AFP. 

"Ele (Turcia şi Arabia Saudită) sunt dispuse să antreneze regiunea într-un război", a declarat şeful mişcării şiite, proiectat pe un ecran uriaş cu ocazia unei adunări a partizanilor săi la periferia de sud a Beirutului. 

În opinia sa, cele două ţări care împing în ultimele zile spre o intervenţie militară terestră a coaliţiei internaţionale în Siria au reacţionat pentru că "nu sunt pregătite să accepte o soluţionare paşnică a conflictului şi deoarece aliaţii lor, "rebelii islamişti", se confruntă pe teren cu "înfrângeri succesive". 

"În zilele şi deceniile ce vor urma (...), vom proclama victoria alături de armata siriană", a mai afirmat Hassan Nasrallah, lăsând să se înţeleagă că trupele sale sunt pregătite pentru o luptă de durată. 

El a promis să împiedice Daech (acronimul în arabă al grupării Statul Islamic), Al Nosra (ramura siriană a organizaţiei Al Qaeda), America, Arabia Saudită, Turcia şi pionii lor să ocupe Siria, iar Israelul să îşi realizeze ambiţiile". 

O tentativă de negocieri intersiriene sub egida ONU a eşuat la începutul lui februarie la Geneva după lansarea unei ofensive a regimului sirian, susţinută de o intensă campanie de bombardamente ruseşti, în nordul Siriei. 

Sâmbătă, Turcia a declarat că ar putea, împreună cu Arabia Saudită - alt membru al coaliţiei -, să desfăşoare o intervenţie terestră împotriva SI în Siria. 

Iranul, aliat de marcă al Damascului, a avertizat marţi că desfăşurarea de trupe saudite încalcă "dreptul internaţional", mai scrie AFP.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.