Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Siria și Israel au decis să redeschidă punctul de trecere Quneitra din Înălțimile Golan

blacknesc.ro
siria israel golan

Autoritățle din Siria și Israel au decis împreună cu reprezentanții Organizației Națiunilor Unite să redeschidă începând de luni punctul de trecere Quneitra din Înălțimile Golan, a declarat Nikki Haley, ambasadorul Statelor Unite la ONU, relatează Reuters, scrie Mediafax.

„Redeschiderea va permite reprezentanților ONU să îmbunătățească eforturile de prevenire a ostilităților din regiunea Înălțimilor Golan”, a declarat Haley.

„Așteptăm ca Israelul și Siria să ofere reprezentanților ONU atât accesul de care au nevoie, cât și siguranța. De asemenea, facem apel la autoritățile siriene să ia măsurile necesare pentru a permite patrularea fără nicio interferență”, a adăugat ambasadorul.

Punctul de trecere din Quneitra a fost patrulat în ultima perioadă de armata rusă, aliat apropiat al regimului președintelui sirian Bashar al-Assad.

Citește și: Prinţul moştenitor al emiratului Abu Dhabi şi-a anulat vizita în Franţa din cauza unei situații neprevăzute

ONU a monitorizat operațiunile din zona demilitarizată stabilită în anul 1974 între regiunile controlate de Israel și sectorul sirian din Înălțimile Golan, dar eforturile au fost întrerupte de războiul civil din Siria.

Israelul a preluat controlul asupra mai multor zone din Înălțimile Golan, care aparțineau Siriei, în timpul războiului din anul 1967, dar nu a primit susținerea internațională.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.