Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Siria: Lupte între rebeli şi susţinători ai SI pe platoul Golan (ONG)

golan

Lupte au izbucnit marţi pentru prima dată între rebeli sirieni aliaţi ai Frontului Al-Nosra şi jihadişti apropiaţi ai Statului Islamic (SI) pe platoul Golan, în apropierea poziţiilor israeliene, potrivit unui ONG şi opoziţiei. 

Directorul Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO), Rami Abdel Rahman, a declarat pentru AFP că grupuri de rebeli, islamişti şi jihadişti Al Nosra, filiala siriană Al Qaida, s-au ciocnit cu Jaich al-Jihad, un grup care a jurat credinţă SI, în localitatea Al-Qahtaniyé, nu departe de partea platoului Golan ocupată de Israel. 

"Acestea sunt lupte importante deoarece SI este acum prezent în sudul Siriei şi se află nu departe de linia de încetare a focului (cu Israelul) pe platoul Golan", a spus el. 

El a adăugat că 12 rebeli şi membri ai Frontului Al-Nosra au fost ucişi, precum şi şapte combatanţi ai taberei adverse. Cincisprezece membri ai Jaich al-Jihad au fost capturaţi, potrivit directorului ONG-ului. 

În timpul luptelor, Israelul a anunţat că două obuze de mortieră trase din Golan au căzut în sectorul pe care îl ocupă fără să facă victime. 

Partea din Golan ocupată de Israel este lovită regulat de proiectile din Siria unde războiul face ravagii de mai bine de patru ani. 

Jaich al-Islam este o formaţiune recentă ce are legături cu SI, potrivit expertului francez în jihadism Romain Caillet. Acesta a indicat că doi comandanţi de naţionalitate saudită ai Frontului Al-Nosra au fost ucişi luni seară în lupte.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.