Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Siria: o lovitură israeliană a vizat joi zona din jurul Damascului

profimedia images
atac israel siria

Armata israeliană a anunţat sâmbătă dimineaţă că efectuează lovituri în Siria, după ce două rachete lansate din acea ţară au căzut în teritoriul aflat sub controlul său, notează AFP, citat de Agerpres.

"După sirenele care au sunat cu puţin timp în urmă în nordul Israelului, două tiruri dinspre Siria au căzut pe un teren viran. În prezent, armata loveşte sursele acestor tiruri", a indicat aceasta într-un scurt mesaj.

La solicitarea AFP, armata israeliană a confirmat că proiectilele trase erau rachete. Armata israeliană nu a precizat locul exact unde au căzut aceste rachete, Israelul considerând în regiunea sa "nord" partea din Înălţimile Golan pe care a anexat-o.

O lovitură israeliană a vizat joi zona din jurul Damascului, capitala Siriei, au anunţat Ministerul sirian al Apărării şi presa de stat, într-un context marcat de conflictul dintre Israel şi Hamas.

Armata israeliană revendică rareori lovituri în Siria, dar a declarat în repetate rânduri că nu va permite inamicului său jurat, Iranul, să-şi extindă prezenţa în acea ţară, în special prin intermediul unor miliţii sau grupuri armate precum Hezbollahul libanez.

De la începutul războiului dintre Israel şi Hamas pe 7 octombrie, frontiera dintre Liban şi Israel a fost zilnic scena schimburilor de focuri între armata israeliană şi Hezbollah.

În total, peste 150 de persoane au fost ucise de partea libaneză, majoritatea luptători Hezbollah, dar şi peste 20 de civili, printre care trei jurnalişti, potrivit unui bilanţ întocmit de AFP.

De partea israeliană, cel puţin patru civili şi nouă soldaţi au fost ucişi, potrivit datelor armatei.

Aceste schimburi de foc s-au limitat în mare parte la zona de frontieră. Israelul a avertizat că este pregătit să-şi intensifice acţiunea militară dacă luptătorii Hezbollah nu se retrag de la frontieră.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.