Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Siria - Raiduri aeriene israeliene asupra pozițiilor armatei siriene

F-16 US Air Force

Israelul a revendicat luni seară loviturile aeriene asupra Quneitra, ca represalii pentru "tentativele" de a plasa bombe artizanale de-a lungul frontierei sale contestate cu Siria, relatează marţi France Presse potrivit Agerpres.

"Ca răspuns (la această tentativă), avioanele de luptă, elicoptere de atac şi avioane ale forţelor armate israeliene au lovit ţinte militare din sudul Siriei aparţinând forţelor armate siriene", a anunţat armata israeliană într-un comunicat revendicând acţiunea, un fapt rar.

"Printre ţintele lovite se numără posturi de observaţie şi sisteme de colectare a informaţiilor, instalaţii antiaeriene şi sisteme de control în bazele forţelor armate siriene", a adăugat armata israeliană în această rară admitere a loviturilor aeriene în Siria.

"Forţele armate israeliene consideră guvernul sirian responsabil pentru toate activităţile de pe teritoriul sirian şi vor continua să acţioneze decisiv împotriva tuturor violărilor suveranităţii israeliene", a mai declarat armata, fără a elabora asupra acestor atacuri aeriene.

De la începutul conflictului în Siria în 2011, Israelul a efectuat numeroase raiduri împotriva forţelor regimului, dar şi împotriva aliaţilor acestuia, Iranul şi Hezbollahul libanez, duşmani ai săi.

Israelul, care rareori îşi confirmă operaţiunile în Siria, insistă în mod regulat că nu va lăsa Siria să devină capul de pod al Teheranului.

Loviturile imputate Israelului sau revendicate de armata israeliană vizează în mod regulat poziţiile din Siria unde sunt staţionate forţele iraniene sau combatanţi ai Hezbollah, uneori făcând morţi.

La 20 iulie, cinci combatanţi pro-Iran, inclusiv un membru al Hezbollahului libanez, au fost ucişi în lovituri aeriene israeliene la sud de Damasc, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), care a raportat de asemenea 11 răniţi, inclusiv şapte soldaţi sirieni.

Duminică seară, armata israeliană a ucis patru "terorişti", despre care a spus că plasau explozibili în apropierea unui gard de securitate de-a lungul părţii ocupate de Israel în Golanul sirian.

Bărbaţii neidentificaţi "se aflau pe teritoriul israelian, dar dincolo de barieră" şi au fost atacaţi de o unitate israeliană, sub acoperirea lunetiştilor şi a raidurilor aeriene, a declarat locotenent-colonelul Jonathan Conricus.

Responsabili militari israelieni s-au referit recent la un "al doilea front" al Hezbollah, mişcarea şiită libaneză aliată a Teheranului, în Golanul sirian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.