Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Siria și Iranul, mutare economică SURPRINZĂTOARE în lumea arabă: înființează o bancă comună

siria iran

Ministrul iranian al Drumurilor și Dezvoltării Urbane, Rostam Qasemi, care vizitează Siria, a declarat că cele două țări vor înființa o bancă comună, informează IRNA.IR.

Qasemi a spus că s-a întâlnit cu președintele sirian Bashar al-Assad, discutând despre economia Siriei și despre problemele și obstacolele dinaintea legăturilor economice Iran-Siria. El a adăugat că Teheranul și Damascul au convenit să înființeze un comitet mixt care să investigheze de ce unele dintre numeroasele memorandumuri de înțelegere semnate între Iran și Siria nu au reușit să fie implementate.

Ministrul a mai spus că a avut o întâlnire cu ministrul sirian de externe Faisal Mekdad, unde au convenit să lanseze o bancă comună în Siria, iar băncile iraniene și siriene deschid agenții în ambele țări.

Qasemi a spus că el și omologul său sirian au decis ca oficialii de vârf ai aviației din Iran și Siria să se întâlnească pentru a examina problemele executive în transportul aerian.

Într-o întâlnire separată cu ministrul sirian al economiei, Qasemi a spus că s-a decis ca șeful Consiliului Superior al Zonelor Libere din Iran să viziteze Siria pentru a explora crearea unei zone libere comune și a semna acorduri în acest sens.

Ministrul iranian a continuat spunând că în întâlnirile sale cu oficialii sirieni au fost discutate și alte probleme precum producerea de bunuri iraniene în Siria, inclusiv tractoare și mașini agricole, eliminarea tarifelor, creșterea exporturilor și probleme legate de vamă.

Sfârșitul războiului din Siria este începutul unei noi ere a legăturilor economice dintre Teheran și Damasc, mai ales că Iranul și Siria au stat unul lângă celălalt în anii de război.

Vezi și: Un fost colonel al serviciilor de informaţii siriene a fost condamnat la închisoare pe viaţă, într-un proces istoric .

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.