Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Siria - Trupele ruse au început să patruleze în apropierea zonei demilitarizate care delimitează pozițiile ruse de cele occidentale

stiri.md
soldati rusi

Militari ruşi au început să patruleze lângă linia ce delimitează zona controlată de coaliţia internaţională condusă de SUA şi cea controlată de forţele ruse în estul Siriei, informează luni Reuters şi TASS, potrivit Agerpres.

"Aceasta este o graniţă ce delimitează teritoriul controlat de coaliţia antiteroristă internaţională, 'zona de Est', şi cea controlată de forţele ruse, 'zona de Vest'. Până acum nu existau patrule de militari ruşi", a anunţat un purtător de cuvânt al armatei ruse.

Acesta a subliniat că în zonă există "celule latente" ale grupării teroriste Stat Islamic (SI) şi că forţele militare ruse încearcă să dezvăluie prezenţa lor.

În Orientul Mijlociu, Rusia desfăşoară o campanie militară în Siria din septembrie 2015, ceea ce i-a permis regimului preşedintelui sirian Bashar al-Assad să reia controlul asupra celei mai mari părţi a ţării după un război civil devastator care a început în 2011.

Baza aeriană de la Hmeimim, în provincia siriană de coastă Latakia, serveşte drept placă turnantă principală pentru operaţiunile Moscovei în Siria. Armata rusă a modernizat pista de la Hmeimim pentru a primi bombardiere grele şi a construit o a doua pentru a-şi extinde operaţiunile de acolo.

Rusia a mărit şi modificat de asemenea o bază navală în portul sirian Tartus, singura instalaţie de acest tip pe care Moscova o deţine în prezent în afara fostei Uniuni Sovietice

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.