Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Siria: Turcia somează miliţiile kurde să părăsească oraşul Manbij

reuters
Erdogan

Turcia nu va ezita să intervină la Manbij dacă luptătorii din cadrul miliţiei kurde ale Unităţilor de protecţie a poporului (YPG), considerată de Ankara ca un grup "terorist", nu vor părăsi acest oraş situat în nordul Siriei, a avertizat miercuri Consiliul naţional de securitate prezidat de preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, relatează AFP, conform agerpres.ro

Preşedintele Erdogan a repetat în diverse rânduri că această localitate situată într-o zonă de la graniţa cu Turcia va fi următoarea ţintă a forţelor turce care au preluat la 18 martie controlul asupra oraşului Afrin (nord-vestul Siriei), aflat anterior în mâinile YPG. 

Spre deosebire de Afrin, la Manbij sunt staţionate trupe americane şi un atac al Ankarei asupra acestui oraş riscă să provoace o confruntare fără precedent între cele două puteri ale NATO. 

"Teroriştii din Manbij trebuie să părăsească regiunea imediat, în caz contrar Turcia nu va ezita să preia iniţiativa acolo aşa cum a făcut şi în alte regiuni", a avertizat Consiliul naţional de securitate. 

Ankara a lansat în ianuarie o ofensivă aeriană şi terestră împotriva Afrin pentru a-i alunga pe luptătorii YPG, consideraţi de Washington ca un vârf de lance în lupta împotriva grupării Stat Islamic (SI). 

La 18 martie, forţele turce şi aliaţii săi sirieni au preluat controlul total asupra oraşului Afrin, de unde YPG s-au retras fără să lupte. 

Manbij a fost în mâinile jihadiştilor din SI care au fost învinşi de luptătorii miliţiei kurde, reaminteşte AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.