Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Siria va refuza ajutorul Turciei pentru Alep dacă nu va fi îndeplinită o condiție

Siria Alep

Siria a anunţat marţi că va refuza furnizarea de ajutor umanitar de către Turcia pentru cartierele rebele din Alep, dacă acesta nu va fi coordonat cu guvernul său şi cu Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU), a anunţat marţi Ministerul Afacerilor Externe de la Damasc, informează AFP.

"Republica Arabă Siriană anunţă că va refuza intrarea de ajutor umanitar în Alep, în special din partea regimului turc, fără o coordonare cu guvernul sirian şi ONU", se spune în comunicat.

Citește și: Urmează noi sancţiuni dure pentru Coreea de Nord: Marile puteri au decis ce se va întâmpla

Diplomaţia de la Damasc afirmă că reacţionează în acest fel la "un comunicat publicat de regimul turc privind intenţia sa a trimite ceea ce el numeşte ajutor umanitar în Alep", al doilea oraş al Siriei şi principalul front al conflictului.

Sâmbătă, Ministerul Afacerilor Externe al Turciei a anunţat că ţara sa a iniţiat "pregătiri pentru ca un ajutor umanitar să fie transportat în Alep".

Potrivit unei surse de informaţie siriene apropiată dosarului, acordul ruso-american, în virtutea căruia un armistiţiu a intrat în vigoare luni seara, prevede ca doar camioane ale ONU, sigilate şi venite dinspre teritoriul turc, să poată transporta ajutor alimentar în Alep. Acolo, Semiluna Roşie siriană va fi cea care va distribui ajutorul populaţiei, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.