Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sirian, arestat în Liban pentru comunicații cu Israelul: Ce a pățit suspectul

spionaj

Un sirian a fost arestat în Liban şi deferit justiţiei pentru apeluri telefonice către Israel şi contacte cu israelienii, a anunţat vineri armata libaneză într-un comunicat, citat de France Presse, potrivit Agerpres.

Ţări învecinate, Libanul şi Israelul sunt tehnic în stare de război şi Beirutul, printre altele, interzice resortisanţilor săi să se ducă în Israel.

Serviciile de informaţii militare libaneze "au adus în faţa justiţiei competente" un sirian, prezentat doar cu iniţialele sale, "pentru a fi contactat numere israeliene şi pentru a fi intrat în contact cu persoane de naţionalitate israeliană pe teritoriile palestiniene ocupate", s-a indicat într-un scurt comunicat.

La sfârşitul lunii august, tensiunea a crescut mai mult între Liban şi Israel odată cu trimiterea a două drone încărcate cu explozibili deasupra suburbiilor sudice ale Beirutului, un bastion al mişcării şiite Hezbollah, aliată a Iranului şi inamic al Israelului.

Citește și: Informații despre starea de sănătate a Tamarei Buciuceanu Botez! Cum se simte actrița

O dronă a căzut la pământ, în timp ce a doua a explodat în aer. Hezbollahul şi armata libaneză au acuzat Israelul că este responsabil pentru atac, dar acesta din urmă nu a comentat niciodată cazul.

Câteva zile mai târziu, armata libaneză a deschis focul asupra unor drone israeliene care survolau sudul ţării. La începutul lunii septembrie, a avut loc un schimb limitat de focuri la frontieră între Hezbollah şi armata israeliană.

Ultima confruntare majoră dintre Hezbollah şi Israel datează din vara anului 2006, când un război devastator de puţin peste o lună a făcut mai mult de 1.200 de morţi în Liban, în mare parte civili, şi 160 de partea israeliană, majoritatea militari.

În 2017, celebrul regizor de film franco-libanez Ziad Doueiri a avut probleme cu justiţia pentru scene din filmul său "Atentatul" turnat în Israel cu actori israelieni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.