Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sirian intrat în Turcia ca refugiat, autorul atentatului de ieri. Pe cine dau vina autorităţile

Nouă persoane au fost arestate după atentatul de miercuri seară de la Ankara, a anunţat joi premierul Ahmet Davutoglu, care a atribuit atacul Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) şi miliţiei kurde siriene YPG, potrivit agenţiilor France Presse şi Reuters, citate de Agerpres.

'În lumina informaţiilor pe care le-am obţinut, a fost identificat în mod clar că acest atac a fost comis de membri ai unor organizaţii teroriste din interiorul Turciei, împreună cu un membru al YPG care a intrat din Siria', a declarat şeful guvernului turc, într-o intervenţie în direct la posturile de televiziune.

Vezi şi: ATENTAT TERORIST la Ankara: Zeci de victime / VIDEO / UPDATE: 28 morți

Potrivit lui Davutoglu, atentatul a arătat că YPG este o organizaţie teroristă, iar Turcia se aşteaptă la cooperare din partea aliaţilor săi împotriva grupării kurde siriene. Din cele 28 de persoane ucise în atentatul de la Ankara, 26 erau militari, a mai indicat premierul turc.

Anterior, agenţia Reuters anunţa că autorul atentatului sângeros comis miercuri seară în capitala turcă Ankara şi soldat cu 28 de morţi ar fi un cetăţean sirian, identificat pe baza amprentelor digitale. Atentatorul, identificat sub numele de Salih Necar, a intrat în Turcia cu valul de refugiaţi din Siria. 

Potrivit aceleiaşi surse, autovehiculul folosit în atacul de miercuri, întreprins în apropierea sediului Statului Major, a parlamentului şi a altor clădiri guvernamentale, fusese închiriat în oraşul Izmir, din vestul Turciei, în urmă cu circa două săptămâni.

Vezi şi: Conflictul ia proporții. Turcia bombardează pozițiile kurde din Siria/ 500 de luptători trec granița

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.