Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conflictul ia proporții. Turcia bombardează pozițiile kurde din Siria/ 500 de luptători trec granița

www.yourmiddleeast.com
siria azaz

Cel puţin 500 de rebeli sirieni au traversat miercuri frontiera turcă pentru a merge în oraşul sirian Azaz din provincia Alep, unde rebeliunea a înregistrat o serie de înfrângeri în faţa armatei şi a forţelor kurde, potrivit unui ONG, citat de agenţia France Presse. 

"Cel puţin 500 de rebeli au traversat postul de frontieră Bab Al-Salame pentru a merge în oraşul Azaz de unde vor să acorde un ajutor important insurgenţilor în faţa înaintării forţelor kurde în nordul provinciei", a declarat directorul Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO), Rami Abdel Rahmane. 

"Transferul rebelilor s-a făcut sub supravegherea autorităţilor turce", a adăugat el. 

"Este vorba despre luptători islamişti şi neislamişti, toţi înarmaţi", a continuat directorul OSDO, fără să ofere alte detalii. 

La 14 februarie, aproape 350 de rebeli au trecut graniţa pe la postul Atme, dotaţi cu arme uşoare şi grele. 

În urma unei vaste ofensive a armatei sprijinite de loviturile aeriene ruse, rebelii au pierdut mai multe oraşe şi localităţi din provincia Alep care este considerată bastionul lor. 

Profitând de slăbirea insurgenţilor, forţele kurde, care caută să realizeze propriul proiect de autonomie, au înregistrat progrese în această provincie fragmentată sub controlul regimului, rebelilor, jihadiştilor şi kurzilor. Aceştia din urmă au cucerit printre altele oraşul Tall Rifaat. 

Ca principal bastion rebel mai rămâne doar Azaz, din vecinătatea graniţei cu Turcia, şi Marea, mai la sud, în prezent aproape încercuit de forţele kurde la vest şi de extremiştii din Statul Islamic la est. 

Alarmată de înaintarea forţelor kurde în apropierea graniţei sale, Turcia, care susţine rebeliunea împotriva lui Bashar Al-Assad, a bombardat după miezul nopţii pentru a cincea zi consecutiv poziţiile deţinute de acestea, în special la Tall Rifaat.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.