Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sirienii evacuaţi din oraşele asediate îşi continuă drumul după blocajul din Alep

fr.sputniknews.com
siria, evacuari

Sirienii evacuaţi din localităţi aflate sub asediu şi-au reluat vineri drumul spre destinaţia finală, după ce au fost blocaţi timp de 48 de ore la bordul autobuzelor care îi transportau, a anunţat Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), relatează AFP, potrivit agerpres.

O parte dintre cei 60 de pasageri care au fost blocaţi în două zone de tranzit, în apropiere de oraşul Alep (nord), 'şi-au reluat drumul' spre destinaţie, a afirmat Rami Abdel Rahmane, director al OSDO.

Cine este 'Belgianul', atacatorul de pe Champs-Elysées. Primele IMAGINI cu schimbul de focuri

De miercuri dimineaţa, 45 de vehicule pline cu civili şi combatanţi evacuaţi din localităţile Foua şi Kafraya (provincia Idlib) au fost oprite la Rachidin, o suburbie controlată de rebeli în apropiere de Alep.

În paralel, de miercuri seara, 11 autobuze care transportă refugiaţi din trei localităţi controlate de rebeli - Zabadani, Serghaya şi Jabal Charqi - au staţionat în zona Ramoussa (sud de Alep), controlată de guvernul sirian.

'Cele 11 autobuze au părăsit Ramoussa şi s-au îndreptat spre provincia Idlib', destinaţia finală a celor evacuaţi din localităţi controlate de rebeli şi deţinută de insurgenţi şi jihadişti, a afirmat Abdel Rahmane.

Simultan, '10 autobuze au părăsit Rachidin şi au intrat în oraşul Alep', sub controlul total al regimului sirian de la sfârşitul anului 2016, a precizat el.

Această evacuare a început în urmă cu o săptămână şi a avut loc zilnic, dar a fost însângerată la 15 aprilie de un atentat care s-a soldat cu 126 de morţi. Ulterior, procesul de evacuare a fost blocat din cauza unor neînţelegeri pe tema unui schimb de deţinuţi.

Washingtonul S-A SĂTURAT de WikiLeaks. Arestarea lui Julian Assange este o PRIORITATE - VIDEO

Rebelii, care au pierdut controlul în numeroase bastioane în faţa regimului - sprijinit puternic de aliatul rus - au fost nevoiţi să semneze acorduri de evacuare a numeroase bastioane controlate de ei.

'Opoziţia a calificat 'transferurile forţate drept crime împotriva umanităţii', în timp ce ONU a denunţat aceste 'strămutări forţate'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.