Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sistemul de sănătate croate, în pericol de colaps: Unu din trei noi medici formaţi alege să emigreze

croatia

Cele cinci principale asociaţii sanitare din Croaţia au avertizat vineri că sistemul public de sănătate este în pericol de colaps ca urmare a plecării în străinătate a multor medici şi asistenţi din cauza condiţiilor proaste de lucru şi de salarizare, transmite agenţia EFE, potrivit Agerpres.

În faţa acestei situaţii, asociaţiile sanitare au convocat pentru sâmbătă un protest cu tema "SOS Sănătatea croată". Unu din trei noi medici formaţi alege să emigreze, iar sistemul sanitar croat, atât public, cât şi privat, are în prezent o lipsă de circa 2.000 de medici şi 4.000 de asistenţi, a subliniat preşedinta sindicatului medicilor croaţi, Renata Culinovic.

Asociaţiile sanitare mai atrag atenţia că aproximativ 50 de localităţi, mai ales pe insulele adriatice, nu au medic de familie, iar în spitale pe ansamblu se observă o creştere continuă a deficitului de medici specialişti.

În aceste condiţii, timpul de aşteptare pentru anumite proceduri medicale ajunge chiar şi la 20 de luni, în timp ce medicii sunt copleşiţi de numărul mare de pacienţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.