Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sistemul energetic ucrainean rezistă: Alimentarea cu energie electrică a fost restabilită aproape peste tot în Ucraina

Pinterest
energie electrica

Alimentarea cu energie electrică a fost restabilită aproape peste tot în Ucraina, după ce peste 10 milioane de consumatori au fost deconectați joi, potrivit lui Oleksandr Harcenko, directorul Centrului de cercetare a industriei energetice., relatează CNN, potrivit Rador.

"Poate că aproape 300 de consumatori sunt încă deconectați, dar majoritatea sunt în apropierea liniei de front", a declarat Harcenko vineri, când a făcut o informare privind lucrările de restabilire a reţelelor electrice după atacurile cu rachete de joi asupra infrastructurii energetice din Ucraina.

Situația se îmbunătățește cu fiecare oră, a spus el, adăugând că speră că "putem avea cel puțin 10-12 zile de pauză pentru a putea restabili sustenabilitatea rețelei".

Joi a avut loc o oprire la Centrala Nucleară Hmelniţki din vest și la o unitate de putere a Centralei Nucleare Rivne din nord-vest, cauzată de deteriorarea substațiilor și a liniilor electrice, a confirmat Oleksandr Harcenko.

"Unitățile de putere s-au oprit câteva ore și a fost necesară utilizarea generatoarelor diesel. Cu toate acestea, situația este mult mai bună acum, accesul la rețea al majorității unităților energetice a fost restabilit și cred că în viitorul apropiat vom putea să le reluăm activitatea", a mai spus oficialul ucrainean.

El a precizat că întreruperea energiei electrice afectează și rețelele de telefonie mobilă, pompele electrice folosite pentru alimentarea cu apă și tratarea deșeurilor. Mai multe orașe, inclusiv Kievul, au rămas fără apă timp de patru până la 10 ore.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.