Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sistemul implementat de Ungaria pentru prevenirea torturării migranţilor este 'ineficient'

Agerpres
migranti mare mediterana

Sistemul implementat de Ungaria pentru prevenirea torturării migranţilor este "ineficient”, conform unui raport întocmit de Comitetul European pentru Prevenirea Torturii şi Tratamentului Inuman sau Degradant (CPT) al Consiliului Europei, scrie Politico, scrie news.ro.

Raportul a fost publicat marţi şi este bazat pe cercetări făcute în octombrie 2017 la graniţa dintre Ungaria şi Serbia, în apropierea oraşelor Roszke şi Tompa.

"Conform autorităţilor din Ungaria, a fost implementată o procedură pentru a opri tratamentul nepotrivit şi pentru a proteja poliţiştii de acuzaţiile nefondate (...) CPT consideră că trimiterea unor poliţişti străini de către Frontex, agenţia UE pentru protejarea graniţelor, nu poate fi considerată o garanţie împotriva tratamentelor nepotrivite, având în vedere că vor participa doar parţial şi că vor fi absenţi„din linia întâi, în apropierea gardului de la graniţă”, se arată în raport, precizându-se că "sistemul din prezent este ineficient”.

Citește și: Olaf Scholz: UE trebuie să adopte măsuri decisive în sensul creării uniunii bancare şi fiscale

Deşi nu există acuzaţii oficiale de "tratamente nepotrivite din partea staff-ului facilităţilor vizitate”, autorii raportului au găsit că „un număr semnificativ de persoane intervievate ... au susţinut că au avut parte de un tratament nepotrivit, fizic, din partea ofiţerilor ungari.”

Guvernul de la Budapesta a respins acuzaţiile, pe care le-a numit  ca fiind „mai degrabă politice”, conform Die Welt. Guvernul a pus la îndoială credibilitatea medicului delegaţiei precum şi validitatea raportului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.