Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sistemul judecătoresc chinez caută metode prin care să pedepsească activităţile asociate cu industria criptomonedelor

zf.ro
bitcoin criptomonede

China caută metode prin care să pedepsească activităţile asociate cu industria criptomonedelor deoarece legile actuale nu pot fi momentan aplicate, arată o analiză a Ziarului Financiar.

Sistemul judecătoresc chinez încearcă să găsească moduri prin care să condamne activităţile asociate cu spaţiul crypto, scrie Coindesk.

Analiştii pieţei estimează că vor fi emise mai multe interpretări judiciare în viitorul apropiat, spune jurnalistul Colin Wu, citând revista politică Caijing.

Legile actuale din China, care fac ilegale activităţile comerciale cu monede digitale, nu pot fi momentan aplicate, aşa că guvernul are nevoie ca sistemul judiciar să poată interpreta ultima serie de restricţii.

Luna trecută, China a declarat ilegale toate tranzacţiile cu monede virtuale. Acum, revista Caijing sugerează că închiderea exchange-urilor cu expunere pe crypto ar putea însemna că activităţile ilegale vor avea un caracter din ce în ce mai disimulat.

Bitmain, un producător chinez de echipamente de minare a criptomonedelor, a declarat luni că va opri vânzarea produselor către clienţii din China continentală pentru a se plasa în linie cu noile reguli impuse de guvernul de la Beijing, potrivit Mediafax.ro.

În prezent, preţul unui Bitcoin depăşeşte 57.000 de dolari, în creştere cu 3,8% în ultimele 24 de ore, volumul de tranzacţionare ajungând la 1,1 miliarde de dolari în acest interval de timp. Randamentul de la începutul anului este de aproape 100%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.