Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sistemul Modular Medical de Izolare şi Tratament Constanţa a devenit operaţional

Europa FM
doctor medic spital

Sistemul Modular Medical de Izolare şi Tratament (SMMIT) Constanţa a devenit operaţional şi aici ajung deocamdată pacienţii care sunt suspecţi de COVID-19, iar apoi, în funcţie de evoluţia stării lor de sănătate, sunt direcţionaţi către alte unităţi medicale destinate celor infectaţi cu noul coronavirus, potrivit news.ro.

Comandantul Spitalului Militar Constanţa, Aurel Trana, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că începând de duminică, Sistemul Modular Medical de Izolare şi Tratament a fost dat în folosinţă.

"Având în vedere evoluţia importantă a numărului de cazuri din judeţul nostru din ultima perioadă, în cursul zilei de duminică, începând cu ora 19 a fost dat în folosinţă cu adevărat Sistemul Modular Medical de Izolare şi Tratament Constanţa de la stadionul Portul. Am început prin a spitaliza un număr de 14 pacienţi pozitivi, pe parcursul serii au mai sosit încă doi”, a declarat Aurel Trana.

El a precizat că luni a avut loc la sediul Direcţiei de Sănătate Publică din Constanţa o întâlnire a tuturor managerilor de spitale din judeţ care sunt implicaţi în tratamentul pacienţilor cu COVID-19, stabilindu-se ca SMMIT să se ocupe deocamdată de pacienţii suspectaţi de infectare cu noul coronavirus.

Citește și:Topul bogaților din Rusia s-a schimbat: cine este multimiliardarul care domină în țara lui Vladimir Putin

"Pacienţii se prezintă aici ca şi pacienţi suspecţi, li se recoltează testul. Încercăm cu aparatura noastră să dăm rezultatele cât mai repede. Pacienţii care sunt pozitivi sunt automat evaluaţi din punct de vedere radiologic, biologic şi clinic. În funcţie de forma pe care o găsim, ei sunt direcţionaţi către celelalte spitale de linia întâi şi linia a doua, respectiv cazurile dificile merg la Spitalul de Boli Infecţioase, cazurile mai puţin dificile merg la Palazu Mare sau Mangalia, iar cazurile care au comorbităţi importante merg la Medgidia. Pacienţii care au fost pozitivi au fost externaţi în cursul serii după ce au fost evaluaţi cum trebuie, au fost externaţi în cursul serii şi în cursul nopţii, iar de azi avem numai pacienţi suspecţi. În momentul acesta sunt opt pacienţi”, a declarat directorul Spitalului Militar Constanţa.

El a precizat că la SMMIT sunt 168 de paturi, dintre care patru sunt de Terapie Intensivă.

“În total aici sunt 168 de paturi. Pentru Terapie Intensivă sunt patru paturi, dar Terapie Intensivă înseamnă doar o terapie intensivă de urgenţă, aparatura noastră este de transport, terapie intensivă de transport, astfel încât un pacient care dintr-un motiv sau altul se degradează subit, el primeşte primul ajutor, este eventual intubat, ţinut pe ventilator până se găseşte un loc pentru el la un spital dotat cum trebuie pentru un pacient grav”, a explicat Aurel Trana.

Întrebat câte cadre medicale vor deservi SMMIT, directorul Spitalului Militar a răspuns: “În funcţie de gradul de ocupare al spitalului, vom coopta personal de la spitalul nostru. Dacă numărul de pacienţi este mai mare vom coopta pacienţi de la spitalul CFR şi de la Centrul de Medicină Navală, iar în cazul în care spitalul s-ar umple vom primi ajutor de la colegii noştri de la spitalele militare din ţară”.

Ministerul Apărării Naţionale a achiziţionat, din Olanda, un spital modular de izolare şi tratament, care a fost amplasat la Constanţa în luna aprilie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.