Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sitcomul finlandez 'Mister 8' a câştigat premiul pentru cel mai bun serial la Festivalul Canneseries 2021

twitter.com
canneseries

Sitcomul finlandez "Mister 8" a câştigat miercuri seară premiul pentru cel mai bun serial la Festivalul Canneseries 2021, care l-a recompensat şi pe protagonistul său, actorul Pekka Strang, cu premiul pentru cea mai bună interpretare masculină, relatează EFE.

Dior Grand Prix, acordat unei producţii care se evidenţiază prin originalitate şi inovaţie, i-a revenit serialului german "The Allegation", care a fost recompensat şi cu premiul pentru cel mai bun scenariu.

Premiul special pentru interpretare a revenit colectivului de actori ai serialului norvegian "Countrymen", iar această producţie a fost aleasă de juriul liceenilor drept cel mai bun serial. Premiul studenţilor a fost acordat serialului belgian "Lockdown", de Gilles Coulier şi Maarten Moerkerke.

Serialul italian "Christian" a fost recompensat pentru cea mai bună coloana sonoră, în timp ce premiul publicului i-a revenit serialului sârb "Awake".

Festivalul Canneseries 2021, care a avut loc pe Coasta de Azur între 8 şi 13 octombrie, a fost epicentrul mondial al producţiilor de televiziune şi a revenit la formatul cu prezenţa publicului după trei ani şi jumătate în care a fost obligat să se desfăşoare în mediu online.

Este cea de-a patra ediţie a Canneseries, după lansarea sa în 2018 în cadrul târgului Mipcom, considerată principala piaţă audiovizuală din lume care se încheie joi, potrivit Agerpres.ro.

Miercuri seară au fost decernate şi premiile Mipcom Diversify TV Excellence, acordate de organizaţiile umanitare care luptă pentru egalitatea de gen, precum Minority Rights Group şi care recompensează producţiile ce promovează diversitatea şi incluziunea în industria televiziunii şi care sfidează stereotipurile.

Marea Britanie a fost marea câştigătoare, cu cinci dintre cele opt premii decernate. Este vorba de premiul pentru cea mai bună reprezentare a colectivului LGBTQIA+ acordat producţiei "It's a sin" şi de premiul pentru cea mai bună reprezentare a unei rase pentru "The money maker" şi "Dreaming whilst black".

Alte producţii britanice premiate au fost "Summer in lockdown" şi "'FYI's Kidversation", în timp ce Canada a primit premiul pentru cea mai bună reprezentare a colectivului LGBTQIA+ pentru producţia "Shine True", iar Franţa pentru serialul "Special Honors, welcome to adulthood", recompensat pentru cea mai bună reprezentare a diversităţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.