Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situația EXPLOZIVĂ - UE și SUA amenință Rusia, după agresiunile din Ucraina

rusia, sua, nato

Un atac cu rachete Grad a avut loc la Mariupol, sâmbătă, în urma bombardamentelor 30 de persoane fiind ucise, iar alte 90 au fost rănite. Urmare a acestui atac, NATO, UE şi SUA somează Rusia să înceteze urgent susţinerea rebelilor. Totodată, UE vrea o reuniune extraordinară a miniştrilor de Externe europeni, pentru a impune noi sancţiuni Rusiei, iar SUA ameninţă cu creşterea presiunii.

Citește și: Panica in Ucraina: Atac cu rachete asupra orasului Mariupol. Mai multe persoane au murit

Nu mai puţin de 30 de persoane au fost ucise, iar 90 au fost rănite, într-un atac cu rachete Grad produs sâmbătă în Mariupol, estul Ucrainei. Rachetele au venit dinspre o regiune controlată de separatiştii proruşi, se arată într-un raport al OSCE.

"Îndemn Rusia să înceteze imediat susţinerea militară, politică şi financiară acordată separatiştilor, să oprească destabilizarea Ucrainei şi să respecte angajamentele internaţionale", a declarat secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, informează EvZ.

Totodată, Uniunea Europeană studiază posibilitatea de a convoca săptămâna viitoare o reuniune extraordinară a miniştrilor săi de Externe, pentru a sancţiona ofensiva lansată de rebelii proruşi în estul Ucrainei. Şeful diplomaţiei letone, Edgars Rinkevics, i-a solicitat oficial sâmbătă convocarea unei asemenea reuniuni Înaltului Reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politică de securitate, Federica Mogherini, care a întreprins o serie de consultări în acest sens.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.