Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situația se COMPLICĂ în R. Moldova. Dodon trece la amenințări împotriva manifestanților VIDEO

Liderul socialiştilor din Republica Moldova, Igor Dodon, a ameninţat cu proteste în cazul în care nu vor înceta manifestaţiile de nemulţumire provocate de modul în care au fost organizate alegerile prezidenţiale din 13 noiembrie, în urma căruia el a înregistrat 52,18% din voturi, iar contracandidata sa, Maia Sandu, 47,82%, informează marţi Radio Chişinău şi Unimedia.

'Atât Comisia Electorală Centrală (CEC), cât şi numărătoarea noastră a confirmat ca noi am învins în acest scrutin. Alegerile au fost recunoscute deja şi de observatorii internaţionali. Am primit deja mai multe felicitări din partea mai multor preşedinţi. Regret poziţia oponenţilor mei politici, ei au demonstrat că nu au maturitatea politică să recunoască democraţia Republicii Moldova şi incită lumea la proteste. Stimaţi oponenţi, aveţi curaj sa recunoaşteţi înfrângerea', a declarat Dodon.

Emoții pentru Dodon: În Republica Moldova se renumără voturile din anumite secţii (surse)

Potrivit liderului socialiştilor, 'aceste speculaţii de pe dreapta creează şi deja apare un val de contraproteste de pe stânga'. 'Nu va jucaţi cu focul. Cetăţenii noştri, susţinătorii, sute de mii, sunt gata să vină şi să apere victoria, dar noi nu ne dorim destabilizarea situaţiei. Facem un apel la calm. Nimeni nu participă la proteste, până eu nu voi spune', a mai declarat Igor Dodon, potrivit Uniemdia.

Aproximativ 2.000 de persoane au ieşit în stradă, luni după-amiază, pentru a manifesta împotriva modului de organizare a celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale de duminică, dar şi faţă de victoria socialistului Igor Dodon. Manifestanţii s-au adunat la amiază în Piaţa Marii Adunări Naţionale, chiar în faţa sediului Guvernului, apoi s-au deplasat la sediul Comisiei Electorale Centrale (CEC), unde au cerut demisia conducerii acesteia, iar ulterior, după aproape două ore, s-au oprit în zona statuii lui Ştefan cel Mare din centrul municipiului Chişinău.

Ei au aprins lumânări şi au scandat "Scoală-te, Ştefan!", dar şi lozinci de genul "Refuz, rezist, sunt antisocialist", "Jos mafia!", "Jos Dodon!" sau "Jos Moscova!", transmite agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.