Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situație CRITICĂ a școlilor din țară la început de an școlar: 22% din unitățile de învățământ sunt în curs de renovare. Lucrările, începute în ultimii 5 ani

scoli

Un procent de 22% dintre unitățile de învățământ din România sunt în curs de renovare la început de an școlar, lucrările fiind începute în ultimii cinci ani de zile, arată datele Ministerului Educației, scrie Mediafax.

În ultimii 5 ani au fost demarate lucrări de investiții în mai multe unități școlare, respectiv la 1.141 de unități finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală PNDL1, la 2.213 de unități finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală PNDL2, la aproximativ 275 de unități finanțate prin fonduri europene, la 191 de unități prin Proiectul de Reforma a Educației Timurii PRET și aproximativ 280 de unități din fonduri de la bugetele locale.

Citește și Mike Pence, CRITICI la adresa lui Barack Obama: A fost foarte dezamăgitor să îl văd că încalcă tradiţia foştilor preşedinţi

La acestea se adaugă alte lucrări de întreținere și reabilitare realizate de către administrațiile publice locale cu fonduri de la bugetul local, precizează reprezentanții Ministerului Educației, la solicitarea Mediafax.

Potrivit reprezentanților Ministerului Educației, în România sunt în jur 18.000 de unități de învățământ, dintre care aproximativ 7.000 au personalitate juridică.

Până la ora transmiterii știrii, nu este însă clar și la câte unități de învățământ au fost finalizate aceste lucrări de renovare pentru că, după cum previzează Ministerul Educației, autorităţile locale sunt "administratorii clădirilor şi terenurilor în care își desfăşoară activitatea instituțiile de învățământ preuniversitar de stat, iar potrivit art. 112, alin 2 din Legea Educației Naționale nr.1/2011, terenurile şi clădirile unităţilor de educaţie timpurie, de învăţământ preşcolar, şcolilor primare, gimnaziale şi liceale, inclusiv ale celorlalte niveluri de învăţământ din cadrul acestora, înfiinţate de stat, fac parte din domeniul public local şi sunt administrate de către consiliile locale. Celelalte componente ale bazei materiale sunt de drept proprietatea acestora şi sunt administrate de către consiliile de administraţie, conform legislaţiei în vigoare".

La începutul anului, fostul ministru al Educației Liviu Pop anunța, pe Facebook, că, la 159 de ani de la Unirea Principatelor Române, avem 2.418 unități școlare cu grupurile sanitare în exterior.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.