Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situație CRITICĂ la Brașov: Primăria nu mai are bani pentru indemnizațiile persoanelor cu handicap. Primarul face apel la parlamentari

handicap handicapat dizabilitati

Banii necesari pentru plata salariilor asistenţilor persoanelor cu handicap şi pentru indemnizaţiile persoanelor cu dizabilităţi din Braşov nu ajung pentru luna decembrie, primarul George Scripcaru făcând apel, marţi, la parlamentari, să transmită Ministerului Finanţelor să vireze sumele necesare, potrivit Mediafax.

Primarul municipiului Braşov, George Scripcaru, a făcut un apel public la prefectul județului Brașov şi la parlamentari pentru a interveni astfel încât Ministerul Finanțelor să vireze banii necesari pentru pentru salariile asistenţilor persoanelor cu handicap şi indemnizaţiile persoanelor cu handicap.

Potrivit acestuia, aproape 1.600 de persoane cu dizabilităţi grave şi însoţitorii acestora, din municipiul Braşov, ar putea primi indemnizaţii şi salarii mai mici în luna decembrie, după ce Primăria Braşov a constatat că nu are în conturi banii necesari pentru acoperirea salariile asistenților personali și indemnizațiile persoanelor cu dizabilități.

Citeste si Calcule pentru semifinale după victoria cu Spania: Cum se poate califica naţionala României în penultima fază a CE de handbal feminin

Conform legii, aceste sume sunt acoperite, în proporţie de 90%, de la bugetul de stat prin Ministerul Finanțelor Publice și 10% de la bugetul local, de Primăria Brașov.

„Cei mai afectaţi sunt beneficiarii. Vorbim de persoane cu dizabilităţi. Suntem acum în situaţia în care Guvernul nu ne-a alocat toţi banii pentru plata persoanelor cu dizabilităţi sau a însoţitorilor acestora, aşa cum prevede legea.(...) Solicit Instituţiei Prefectului, care este «Guvernul României în teritoriu», Ministerului de Finanţe, prin Direcţia Generală a Finanţelor Publice Braşov şi parlamentarilor de Braşov, indiferent de culoarea lor politică, să îşi facă treaba şi să facă demersurile ca Guvernul să răspundă acestor necesităţi. Şi aşa noi am fost văduviţi de sume consistente la începutul anului, când s-a aprobat bugetul de stat”, a spus primarul municipiului Braşov, George Scripcaru.

Termenul de plată este 15 decembrie, dar reprezentanţii Primăriei Braşov spun că Ministerul Finanțelor nu a transmis suma necesară acoperirii salariilor şi indemnizaţiilor.

Potrivit municipalităţii, în acest an Ministerul Finanțelor a transmis o sumă mai mică cu peste 1,3 milioane de lei față de cea pe care o avea de acoperit.

Plăţile au putut fi făcute până în noiembrie, inclusiv, iar în decembrie, banii acoperă, doar 46% din necesar.

De la bugetul de stat au fost atribuite municipiului Brașov, în acest an, 26 de milioane de lei, deși era nevoie de 27,1341 de milioane de lei pentru plata indemnizațiilor persoanelor cu dizabilități grave și a salariilor însoțitorilor.

În municipiul Brașov, 1.592 de persoane beneficiază de indemnizația de handicap sau salarii pentru însoțitori. Aceștia primesc lunar 1.163 de lei. Dacă nu vin banii de la Minister, oamenii ar putea primi doar 539 lei, potrivit edilului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.