Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situație de care pe care în Justiție: Ce spune DNA despre Inspecția Judiciară

raspuns-dna-IJ

Situația din interiorul DNA este din ce în ce tot mai tensionată, iar problemele ar urma să fie tranșate de Inspecția Judiciară. Inspectorii au fost sesizați atât de ministrul Justiției, cât și de mai mulți procurori care s-au plâns de presupuse abuzuri ale Laurei Codruța Kovesi. În acest context, au apărut informații despre o anchetă a DNA asupra unor membri ai Inspecției Judiciare, informații pe care Direcția nici nu le confirmă, nici nu le infirmă.

Vezi și: Zi decisivă pentru Laura Codruţa Kovesi: Decizie CRUCIALĂ a CSM

Jurnalista Sorina Matei, pe pagina personală de Facebook, și jurnalista Ana Maria Roman, la emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3, au afirmat că DNA a dechis un dosar în care sunt vizați membri ai Inspecției Judiciare, poate chiar inspectorul-șef Lucian Netejoru. La solicitarea stiripesurse.ro, DNA a oferit un răspuns eliptic, fără să confirme sau să infirme existența unui dosar.

„În conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 lit. b din Legea 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, pentru a putea identifica informaţiile solicitate, vă rugăm să ne oferiţi mai multe detalii despre împrejurările despre care aveţi cunoştinţă că ar fi fost de natură să determine constituirea, la Direcția Națională Anticorupţie,  a unui dosar care să vizeze aspectele menționate  în cererea dvs”, se arată în răspunsul DNA.

Vezi și: DNA propune valoarea pragului pentru abuzul în serviciu

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a solicitat Inspecției Judiciare efectuarea unor verificări cu privire la managementul DNA și al Parchetului General, motivând că o astfel de analiză nu a mai fost realizată de 10 ani. Pe de altă parte, cel puțin trei procurori DNA au sesizat Inspecția Judiciară după ce au refuzat să se supună testului poligraf, în ancheta internă declanșată după apariția în presă a unor înregistrări cu Laura Codruța Kovesi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.