Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA propune valoarea pragului pentru abuzul în serviciu

dna-concurs

Direcţia Naţională Anticorupţie apreciază că este nevoie de stabilirea unui prag pentru infracţiunea de abuz în serviciu, în conformitate cu decizia CCR. Pragul propus de DNA este salariul minim pe economie. Poziţia Direcţiei a fost expusă de procurorul Marius Bulancea, în cadrul unei dezbateri organizate de Ministerul Justiţiei.

Vezi şi: Plecări MASIVE din DNA după prigoana dezlănțuită de Kovesi

"Ministerul Justiţiei e mai bine plasat şi are specialişti care fac drept constituţional mai multe decât noi. E evident ceea ce vrea CCR şi CCR vrea să fie introdus un prag. O lege care nu ar introduce un asemenea prag ar avea la rândul ei şanse să fie neconstituţională. Din perspectiva noastră de nespecialişti în drept constituţional, credem că specialiştii care au judecat constituţional sunt mai bine plasaţi decât noi şi vor lua decizia înţeleaptă", a declarat procurorul Bulancea.

Dacă în privinţa necesităţii întroducerii unui prag DNA nu doreşte să se implice, în privinţa valorii pragului procurorul Marius Bulancea a făcut câteva precizări.

"În schimb, opinia noastră este relevantă în privinţa cuantumului pragului. Cred că ar trebui să se pornească de la o analiză a practicii judiciare. Să vedem de la ce prag s-au dispus soluţii de renunţare la urmărirea penală. Alternativ, dacă nu vor fi identificate suficiente cazuri, noi credem că valoarea ar trebui să fie salariul minim pe economie. A stabili o valoare mai mare ar crea o discriminare total nejustificată între funcţionari, demnitari şi alte persoane", a mai declarat Marius Bulancea, unul dintre procurorii apropiaţi de şefa DNA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.