Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situație dramatică în țară. Codul roșu de inundații se menține. Morți în Vrancea și Bacău

digi24.ro
inundatii

Doi oameni au murit luati de viitura joi seara, in localitatea bacauana Livezi, respectiv in comuna vranceana Ruginesti, iar pe afluentii raului Trotus din judetele Bacau si Covasna este in vigoare si vineri un cod rosu de inundatii, anunta Mediafax. De asemenea, pana vineri la ora 18:00 este in vigoare un cod portocaliu de ploi in judetele Vrancea, Bacau, Vaslui, Neamt, Iasi, Suceava si Botosani. Meteorologii au avertizat ca ploile vor avea caracter torential si se vor depasi local 50 l/mp si izolat, mai ales in zona de munte, 80...100 l/mp.

Vezi și: Mircea Badea a fost CONDAMNAT: Decizia DEFINITIVĂ a judecătorilor

Un barbat de 70 de ani din comuna vranceana Ruginesti a murit, joi seara, dupa ce, cazut de pe bicicleta, a fost luat de apele unui canal colector umflate de o viitura, trupul acestuia fiind dus 150 de metri pana sub un podet, unsprezece localitati din Vrancea fiind afectate de inundatii.

Un barbat in varsta de 41 de ani din localitatea bacauana Livezi a murit, joi seara, dupa ce a fost luat de o viitura, in timp ce trecea o punte spre locuinta sa. 

Alte sapte judete (Harghita, Covasna, Arges, Dambovita, Prahova, Buzau si Galati) sunt sub avertizare cod galben de ploi pana vineri la ora 21.00. Meteorologii anunta ca se vor inregistra frecvent cantitati de apa de 15...20 l/mp, iar in Moldova si in zona Carpatilor Orientali si Meridionali precipitatiile vor depasi 40...50 l/mp.

In paralel, Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare cod portocaliu de inundatii pe mai multe rauri din judetele Harghita, Covasna, Brasov, Buzau, Neamt, Bacau, Vrancea, Iasi, Vaslui si Galati, valabila pana sambata la ora 12.00.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.