Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situație 'explozivă' din Venezuela ajunge în atenția Vaticanului - Papa Francis, pregătit să medieze criza: 'Vom vedea ce se poate face'

facebook.com
Papa Francisc

Papa Francisc a declarat că Vaticanul este pregătit să medieze criza din Venezuela dacă ambele părți implicate în această chestiune solicită medierea, informează agenția de știri ANSA, conform Mediafax.

Întrebat în legătură cu o scrisoare trimisă suveranului pontif de președintele venezuelan Nicolas Maduro, Papa Francisc a afirmat că încă nu a citit-o.

"Vom vedea ce se poate face", a spus liderul Bisericii Catolice, adăugând că este de părere că medierea de către Vatican este mai degrabă o ultimă soluție, în cazul în care toate celelalte mijloace de soluționare a crizei s-au dovedit a fi inutile.

Şase cutremure s-au produs în Marea Neagră, în aproximativ o oră

"Condiția inițială este că trebuie să fie ambele părți care să o ceară", a Papa Francisc, care a reamintit de eforturile de mediere ale unuia dintre predecesorii săi - Papa Ioan Paul al II-lea - ce au contribuit la evitarea unui conflict între Argentina și Chile.

Președintele venezuelan Nicolas Maduro a solicitat asistența suveranului pontif pentru soluționarea crizei din țara sa. La rândul său, liderul opoziției din Venezuela, Juan Guaido, și-a exprimat, de asemenea, speranța într-o potențială intervenție a Vaticanului.

Guaido, șeful Adunării Naţionale, legislativul de la Caracas, s-a autoproclamat președinte interimar, fiind susținut de protestatarii antiguvernamentali. Nicolas Maduro tocmai a început al doilea mandat de preşedinte al Venezuelei, dar zeci de mii de persoane continuă protestele, denunţând fraude electorale.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a decis să îl recunoască pe Juan Guaidó, liderul opoziţiei, ca fiind preşedinte interimar al Venezuelei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.