Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situație EXPLOZIVĂ în Orientul Mijlociu: Israelul reacționează la AMENINȚAREA ameninţarea preşedintelui turc

israel turcia

Oficiali israelieni au respins ameninţarea preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan de a rupe relaţiile diplomatice cu Israelul în cazul în care liderul american Donald Trump va decide să recunoască oficial Ierusalimul drept capitală a Israelului şi să mute acolo ambasada SUA, informează marţi dpa.

'Ierusalimul este capitala poporului evreu de peste 3.000 de ani şi capitala Israelului de mai mult de 70 de ani', a declarat un oficial israelian citat de dpa fără a-i dezvălui identitatea, în condiţiile în care guvernul israelian nu a emis încă un comunicat oficial în acest sens, scrie agerpres.ro.

Citește și: Mediul de afaceri „atacă”! Guvernul Tudose, pus la zid!

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a avertizat marţi că o eventuală recunoaştere a Ierusalimului drept capitală a Israelului de către administraţia americană ar putea conduce la o rupere a relaţiilor între Turcia şi Israel.

Casa Albă a anunţat că decizia foarte aşteptată a preşedintelui Trump pe acest subiect a fost amânată, deşi urma să fie anunţată luni.

Citește și: După decesul Regelui Mihai, Gabriela Firea pregătește o schimbare majoră! Anunțul făcut în urmă cu câteva momente

Israelul a cucerit jumătatea de est a Ierusalimului în războiul din 1967 şi a anexat acest teritoriu, acţiune ce nu a fost recunoscută pe plan internaţional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.