Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situație halucinantă în Mexic - Cinci oficiali politici, uciși într-o săptămână

libertatea.ro
politie mexic

Doi oficiali politici au fost ucişi în weekend în statul mexican Chihuahua, la frontiera cu SUA, ridicând la cinci numărul politicienilor asasinaţi într-o săptămână în Mexic odată cu apropierea alegerilor generale la 1 iulie, transmite AFP, conform agerpres.ro

Cadavrul lui Eduardo Aragon, lider la partidului conservator Encuentro Social, dat dispărut de vineri, a fost găsit duminică având mâinile legate şi ciuruit de gloanţe în portbagajul maşinii sale, pe o şosea din statul Chihuahua, conform poliţiei mexicane. 

Câteva ore mai târziu, câteva apeluri telefonice anonime anunţau cum bărbaţi înarmaţi au deschis focul şi au incendiat case şi magazine din micul oraş Ignacio Zaragoza, în acelaşi stat Chihuahua. 

Forţele de poliţie au descoperit trei cadavre în ruinele a şase vile şi magazine incendiate şi, într-un râu din apropiere, cadavrul Lilianei Garcia, candidată a Partidului Revoluţiei Democratice (PRD, de stânga; a treia formaţiune în Congresul naţional) la primăria oraşului Ignacio Zaragoza.

Scandal sexual ŞOCANT: Minor de 13 ani, cercetat pentru că a agresat sexual un copil de doar 5 ani!

Printre locuinţele incendiate se aflau şi cele aparţinând a doi responsabili ai PRD, a explicat poliţia. 

În cursul după-amiezii, poliţiştii au descoperit cadavrele a patru persoane, printre care şi o femeie, într-un vehicul incendiat în localitatea Gomez Farias, tot în statul Chihuahua. 

Violenţele politice se înmulţesc în Mexic odată cu apropierea scrutinului de la 1 iulie, când vor fi aleşi preşedintele ţării, pentru un mandat de şase ani, parlamentul, precum şi primari şi consilii locale. 

Vineri, poliţia a găsit cadavrul lui Addiel Zermann Miguel, 39 de ani, candidat al Encuentro Social la Tenango del Aire, în statul Mexic, şi, cu o zi în urmă, cel al lui Alejandro Gonzalez Ramos, primar conservator al oraşului Pacula, în statul Hidalgo, împuşcat mortal în timp ce se afla la volanul maşinii sale.

Duminica trecută, primarul oraşului Jalisco, în vestul ţării, Jilotlan de los Dolores, candidat pentru un nou mandat din partea Mişcării Cetăţeneşti, a fost de asemenea împuşcat mortal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.