Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situație incendiară în Turcia: Manifestații de amploare împotriva referendumului

Der Spiegel
proteste turcia

Sute de persoane au manifestat duminică la Istanbul împotriva victoriei lui "da", anunţată de autorităţi, la referendumul de la 16 aprilie asupra extinderii prerogativelor preşedintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, transmite AFP, conform agerpres.ro

Referendumul privind această reformă constituţională s-a încheiat cu o victorie mai slabă pentru Erdogan decât se aştepta, cu aprobarea a 51,41% dintre votanţi. Opozanţii afirmă că rezultatul trebuia să fie invers într-un scrutin corect.

Dragnea, ATAC la Grindeanu și Tudorel Toader: Ministrul Justiției e DESFIINȚAT, se anunță REMANIERI


Aproape o mie de simpatizanţi ai principalului partid turc de opoziţie, Partidul Republican al Poporului (CHP), au manifestat în emblematica Piaţă Taksim împotriva rezultatelor anunţate ale votului. 

Manifestaţia a coincis cu împlinirea a 97 de ani de la instaurarea Parlamentului turc, dată celebrată ca Ziua Suveranităţii naţionale. 

Pe malul celălalt la Bosforului, în cartierul istoric Kadikoy, alte sute de manifestanţi şi-au exprimat nemulţumirea faţă de rezultatele referendumului. "Anulaţi referendumul!", se putea citi pe o pancartă.

BOMBĂ Laura Codruța Kovesi poate fi AUDIATĂ


"Este foarte important să fim aici pentru a apăra principiile fundamentale al republicii", a declarat Bahattin Soydar, un simpatizant al CHP care a manifestat în Piaţa Taksim. 

Rezultatul scrutinului a fost contestat de opoziţie după ce Înaltul Consiliu Electoral a decis în ultimul minut al zilei votului să considere valabile buletinele de vot fără ştampila oficială. 

Recursul a fost însă respins la scurt timp de Înaltul Consiliu Electoral. 

Opoziţia a anunţat că va prezenta această chestiune în faţa Consiliului de Stat. 

Parlamentul de la Ankara a ţinut duminică o şedinţă specială care a dat prilejul unor dezbateri furtunoase între liderul CHP, Kemal Kilicdaroglu, şi premierul Binali Yildirim. 

"Istoria nu îi va uita niciodată pe parlamentarii care au permis să se încredinţeze suveranitatea naţiunii unei singure persoane", a avertizat Kemal Kilicdaroglu în cursul acestei şedinţe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.