Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situație INCREDIBILĂ în Ucraina: Arestat de poliție, Mihail Saakaşvili a fost ELIBERAT de susținătorii săi / VIDEO

Mihail Saakaşvili

Fostul preşedinte georgian Mihail Saakaşvili, devenit opozant al actualului regim de la Kiev, a fost eliberat marţi la scurt timp după reţinerea sa de către poliţia ucraineană, câteva sute de susţinători ai săi blocând furgoneta care îl transporta, transmit AFP şi Reuters.

Saakaşvili a coborât din vehicul şi apoi s-a îndreptat către parlament însoţit de simpatizanţii săi.

Citește și: Mediul de afaceri „atacă”! Guvernul Tudose, pus la zid!

Din cauza mulţimii compacte de oameni care a înconjurat furgoneta poliţiei, nu a fost posibil să se afle dacă eliberarea fostului şef al statului georgian a fost rezultatul unei acţiuni în forţă a susţinătorilor lui sau dacă poliţia a cedat în faţa acestora.

''Le solicit tuturor să meargă în faţa parlamentului ucrainean pentru a cere demisia preşedintelui Petro Poroşenko'', a spus Mihail Saakaşvili.

Citește și: După decesul Regelui Mihai, Gabriela Firea pregătește o schimbare majoră! Anunțul făcut în urmă cu câteva momente

Fostul preşedinte al Georgiei, opozant declarat al lui Poroşenko după ce acesta i-a retras cetăţenia ucraineană, fusese reţinut marţi dimineaţă pentru mai multe ore în urma unei percheziţii la domiciliul său din Kiev, în cadrul unei anchete penale despre care Saakaşvili susţine că este o înscenare făcută la ordinul preşedintelui ucrainean.

Mihail Saakaşvili este bănuit că a vrut să 'preia puterea prin forţă' în timpul manifestaţiilor contra corupţiei, a indicat procurorul general al Ucrainei, Iuri Luţenko, care l-a acuzat pe Saakaşvili că este finanţat de fostul preşedinte ucrainean prorus Viktor Ianukovici, înlăturat de la putere în 2014 în urma manifestaţiilor proeuropene de la Kiev.

Citește și: O imensă lovitură pentru Familia Regală! Ce ar urma să PIARDĂ aceasta, după decesul Regelui Mihai .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.