Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situație ȘOCANTĂ în România: Unde lucrează angajații care NU au mai fost plătiți de aproape un an

angajati

Situaţie absolut incredibilă la căminul de bătrâni din localitatea Bălceşti, judeţul Vâlcea: angajaţii nu au mai fost plătiţi de nu mai puțin de 9 luni, iar bătrânii internaţi acolo au fost mutaţi la alte centre de îngrijire.

Deşi directorul a cerut închiderea azilului, ca să nu se mai adune alte datorii, consilierii locali nu au vrut să voteze hotărârea de desfiinţare. Astfel, deşi nu mai au activitate, angajaţii sunt nevoiţi să vină zilnic la program şi să asigure şi gărzile de noapte.

Citește și: Se schimbă vremea la sfârșit de săptămână: Ce temperatură incredibilă vom avea vineri

Căminul din Bălceşti adăpostea până în urmă cu câteva zile 26 de bătrâni. Toţi au fost mutaţi, iar clădirea a rămas goală. Deşi nu mai au pacienţi şi nu mai sunt plătiţi de la începutul anului, în cămin se aflau la lucru un paznic, bucătăreasa, o infirmieră şi o asistentă, conform graficului normal de lucru.

“Neavând beneficiari venim să păzim zidurile goale. (...) Chiar suntem într-o situaţie disperată, nu ştim ce e de făcut ca să putem măcar să ne recuperăm banii pe lunile lucrate, pe lunile muncite în perioada în care am avut aici bătrâni.”, a declarat Mariana Bălăşescu, bucătăreasă.

“Nu am mai primit banii din luna februarie, beneficiarii I-au trimis la alte centre şi noi stăm şi aşteptăm.”, a spus și Maria Valeanu, infirmieră, pentru Știrile Pro TV.

Datoriile se ridică la suma de 540.000 de lei, bani pe care primăria nu îi are. Banii reprezintă plata salariilor, dar şi restanțele către furnizorii de utilităţi, hrană şi medicamente. Din cauza acestei datorii, conturile primăriei sunt acum blocate.

“S-a supus la vot (...) înainte de a se vota, consilierii partidului social democrat au părăsit sală. Deci ei au solicitat amendamentul cu plata datoriilor către cămin şi tot dumnealor au şi părăsite sală. Vă daţi seama că nu s-au gândit nicio clipă la salariaţi. Acum este o perioadă incertă, oamenii o să vină la serviciu, dar nu ştiu cum o să fie retribuiţi.”, a declarat Constantin Aleca, primarul oraşului Bălceşti.

Citește și: Codrin Ștefănescu, ORDIN pentru Liviu Dragnea și Mihai Tudose: 'Mă, băieți, băgați-vă mințile în cap, noi de aici nu plecăm'

“La ora asta suntem 25 de angajaţi şi nu mai avem obiectul muncii. Şi juridic nu pot nici să îi concediez, pentru că nu am hotărârea de consiliu local prin care am fost înfiinţaţi, nu am hotatraea de desfiinţare. Pentru plata salriilor de acum încolo, neavând obiectul muncii, nu văd cum să îi platesc pentru că nu prestează o muncă.”, a afirmat Marian Geica, directorul căminului de bătrâni Bălceşti.

Inaugurat în 2011, centrul din Bălceşti a fost finanţat 4 ani de Ministerul Muncii, apoi a ajuns în subordinea primăriei, care nu a mai avut bani pentru el. Consiliul judeţean Vâlcea s-a oferit să preia întreaga unitate, dar primarul localităţii s-a opus vehement.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.